Høyres gruppeleder Kristin Surlien har hatt hektisk møtevirksomhet den siste uka.

Starter forhandlinger med INP om ny flertallsposisjon

Industri- og Næringspartiet (INP), Kristelig Folkeparti (KrF), Pensjonistpartiet (PP), Fremskrittspartiet (FrP) og Høyre (H), signerte tirsdag kveld en intensjonsavtale om mulig samarbeid.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det opplyser Drammen Høyre i en pressemelding onsdag morgen. Det skjer etter at Høyre bekreftet nye sonderinger forrige uke i kjølvannet av Ana-Maria Silvia Harpers utmelding av partiet som veltet posisjonens flertall i kommunestyret.

- Formålet med intensjonsavtalen er å bekrefte partienes felles intensjon om å utarbeide en avtale for å sikre et videre politisk flertall i Drammen kommune.

Partiene har forpliktet seg til å ikke gå i forhandlinger med andre partier, og de fem partiene har til hensikt å få på plass en felles politisk avtale så snart som mulig. 

– For Samarbeidspartiene er det viktig å sikre trygg og stabil styring av kommunen i en krevende tid. Etter sonderinger de seneste dagene er vi glade for at INP viser vilje til samarbeid og at de ønsker å ta ansvar, sier gruppeleder Kristin Surlien (H).

KAN BLI JOKEREN: Lars Stenberg (i midten) kan igjen sørge for borgerlig flertall i Drammen. Lars Krogsund (t.h.) var også tidligere med i INP i Drammen, men er nå uavhengig.

Lars Stenberg i INP står igjen alene som partiets eneste representant i kommunestyret etter at tidligere partikollega Lars Krogsund meldte seg ut og ble Uavhengig.

– Vi tror vi kan få mer politisk ut av å ta ansvar for styringen av kommunen ved å bli en del av et forpliktende flertall, enn ved å stå utenfor i opposisjon, uttaler gruppeleder Lars Stenberg (INP).

Han vil legge frem partiets politiske krav i forhandlingene med de andre partiene. Hva disse er, er foreløpig ikke kjent.

Samtalene til nå har vært «ført i en god tone», opplyser partene.

- Gruppelederne for alle partiene ser frem til konstruktive forhandlinger med sikte på en politisk avtale og et avklart politisk flertall, til det beste for innbyggerne i Drammen, heter det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS