Kommunestyrerepresentant Ana Maria Silvia-Harper snur maktforholdet på hodet i drammenspolitikken.

Silva-Harper melder seg ut av Høyre - posisjons­partiene mister flertallet

Oppgir årsaken til å være samvittighetsgrunner - melder seg inn i Venstre.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det opplyser Drammen Høyre i en pressemelding. 

Resultatet av utmeldingen er at samarbeidspartiene mister sitt flertall i Drammen, uttaler Drammen Høyre. Silvia Harper opplyser til DRM24 at hun nå vil melde seg inn i Venstre. Dermed får opposisjonen 29 representanter mot den gamle posisjonens 28, og vektfordelingen er snudd på hodet.

– Velgerne i Buskerud og Drammen stemte for et skifte i både byen og fylket for ett år siden. Det skiftet fikk vi, men nå må vi søke bredere samarbeid for å få gjennomslag for den politikken velgerne stemte for, sier Surlien.

Silvia Harper opplyser imidlertid til DRM24 at hun fortsatt vil stemme etter Høyres partiprogram, og være lojal overfor de som stemte på henne som Høyre-representant.

- Det vil være i enkeltsaker som ikke er omfattet av dette at jeg vil stemme annerledes. Det har jeg også gjort klart overfor Venstre, uttaler Silvia-Harper til DRM24.

- Så da blir du Venstre-representant som vil stemme Høyre-politikk?

- Ja, jeg har ikke noe problem med Høyres partiprogram, sier Silvia Harper.

Samvittighetsgrunner

FÅR TRØBBEL: Høyres gruppeleder Kristin Surlien må nå innse at de ikke lenger har flertall etter utmeldingen.

Hun hadde onsdag formiddag foreløpig ikke rukket å melde seg inn i partiet, men varsler at hun vil gjøre det snarlig.

- Venstre har alltid vært et parti nummer to for meg. Dette er ikke noe taktikk fra min side, sier hun til DRM24.

Det var tirsdag at Ana Maria Silva-Harper i et møte med gruppeleder Kristin Surlien og ordfører Kjell Arne Hermansen, informerte at hun har meldt seg ut av Høyre.

Ana Maria Silva-Harper opplyste til ledelsen i Drammen Høyre at «det er av samvittighetsgrunner hun nå, etter lang tids vurdering, har tatt dette vanskelige valget».

Harper var blant dem i posisjonen som utrygte vanskeligheter med å forholde seg til posisjonens håndtering av flyktningespørsmålet i Drammen. Hun bekrefter overfor DRM24 at dette har vært en av flere saker som fikk til slutt ble utslagsgivende.

- Jeg bruker hele fritiden min på politikken, og dette har blitt en belastning for meg personlig, sier hun.

- Hva tenker du om at avgjørelsen innebærer at posisjonssamarbeidet du nå har vært en del av blir veltet?

- Det er veldig trist, men etter å ha tenkt veldig gjennom det fant jeg ut at dette var tidspunktet for å gjøre det, sier Silvia Harper.

– Ana Maria har vært tildelt viktige roller i denne perioden, og det har vært flere saker som det har vært krevende for henne å stå i, fortsetter Surlien.

- Det blir krevende

– Drammen og Buskeruds innbyggere skal være trygge på at Høyre tar det ansvaret velgerne gav oss, og skal gjøre vårt ytterste for å styre trygt og stødig fremover. Nå må vi finne flertall på andre måter. Det blir krevende, men vi tar utfordringen, sier Surlien.

Silva-Harper er i dag kommunestyremedlem i Drammen kommune og fylkestingsmedlem i Buskerud fylke. Fylkesordfører og Høyres fungerende gruppeleder i fylkestinget ble informert om utmeldingen per e-post, ifølge Drammen Høyre.

– Etter valget i høst har Ana Maria bidratt inn i fylkestinget og hovedutvalg for opplæring for oss i fylket. Vi kommer til å savne hennes bidrag inn i fylkestingsgruppa, men respekterer det valget hun har tatt og ønsker henne lykke til videre, sier Simen Murud, fungerende gruppeleder i Høyres fylkestingsgruppe.

– Vi syns det er synd å miste Ana Maria og vi setter pris på den innsatsen hun har lagt ned for Høyre i Drammen og i Buskerud i mange år. Hennes engasjement for inkludering og mangfold i Drammen har vært viktig, også gjennom hennes bidrag som medlem i Høyres mangfoldsutvalg. Helse- og sosialfeltet har vært hennes hjertesak hele veien, og vi håper at vi kan fortsette et konstruktivt samarbeid med henne i tiden fremover i en ny rolle, sier Høyres gruppeleder Kristin Surlien.

Powered by Labrador CMS