SÅ DET KOMME: - Hvor naiv er det mulig å bli, sier Lavrans Kierulf (Frp) etter sabotasjen i Tollbugata.

Pride-hærverket: - Bør ikke overraske noen

- Forstår ikke hva hun holder på med, er tilbakemeldingen fra Fremskrittspartiet om Pride-gatas initiativtager Cathrin Janøy (MDG) i kjølvannet av sabotasjen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Frp's Lavrans Kierulf tar nå et oppgjør med det han mener er naivitet fra Janøy og de andre politiske partiene som stemte for forslaget (Ap, MDG, Sp, Venstre og Rødt).

- Det er alltid trist når noen får vondt i magen. Men når MDGs førstekandidat ikke får sove på grunn av dette viser det bare at hun (Janøy, red. anm.) ikke forstår hva hun holder på med, skriver Kierulf i et facebookinnlegg om Janøys reaksjoner på sabotasjon få timer etter at pride-gata stod klar onsdag.

- Det har fra den kanten vært en ønsket utvikling at Drammen skal få stadig flere innbyggere fra land der dette er særdeles kontroversielt. At det da blir protester sier seg selv. Trist med hærverk, men dette bør ikke overraske noen. Hvor naive er det mulig å bli, sier Kierulf videre.

Han henviser også til all sabotasjon på drammensskolene under Pride-markeringen i juni.

- Vi så jo hvordan det gikk da dette flagget ble forsøkt heist ved kommunens skoler tidligere i år. Forøvrig mener jeg dette er dum pengebruk fra de styrende partier i Drammen, sier Kierulf.

Ekle Lund: - Må ut og sette skapet på plass

Herman Ekle Lund (Venstre) har også vært ute i kjølvannet av sabotasjen og ytret seg på facebook.

- Nå hadde det vært fint om noen voksne forbilder av disse ungdommene (og voksne forbilder av andre som evt måtte føle seg fristet til å gjenta idiotien) går ut og setter skapet på plass, uttaler Ekle Lund, som tidligere har vært kritisk mot holdningene til ytringsfrihet og mangfold i islamske miljøer.

Han mener at de rette personene må «tegne opp noen linjer i sanden for hva som er OK å gjøre i samfunnet vårt - og hva som aldri er greit, samme hva man begrunner det i av personlige overbevisninger».

- Dersom det får forplante seg noe sted at den slags oppførsel er OK så er vi ute og kjøre, skriver Ekle Lund.

Han betegner sabotasjen i Pride-gata som «totalt uakseptabel».

- Ingen minoriteter eller individer skal kjenne seg utrygge på grunn av hvem de er. Her forventer jeg raskt, effektivt og offentlig synlig holdningsarbeid fra dem som har mulighet til å gi effekt.

Powered by Labrador CMS