Etterforsker pride-hærverk som hatkriminalitet

Politiet ønsker tips eller video/bilder fra vitner som så elsparkesykkel-sabotasjoen i Tollbugata torsdag kveld. Samtidig kan gjerningspersonene ha avslørt seg selv når de leide elsparkesykler for å utføre hærverket.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Fungerende leder for forebyggende avdeling i drammenspolitiet, Anders Grøterud, opplyser til DRM24 at politiet vurderer saken som hatkriminalitet, og kommer til å etterforske den videre slik det ble uttalt til DRM24 onsdag kveld.

De mistenkte gjerningspersonene skal være under 18 år, men så langt har ikke politiet noen konkrete å gå etter. De er derfor avhengige av opplysninger eller video og bilder fra vitner på stedet.

- Vi kommer også til å innhente videoovervåkning og øke patruljeringen der borte, sier Grøterud.

Da DRM24 var på stedet onsdag kveld fortalte flere at de så en gjeng ungdommer med utenlandsk opprinnelse, deriblant flere somaliere, som herjet rundt på elsparkesykler og rope «haram!» (forbudt på arabisk, red. anm.). DRM24 observerte med selvsyn en gjeng som passer til beskrivelsen i nærheten tidligere på kvelden og kastet en elsparkesykkel over pride-gata.

Kan sikre viktige digitale spor

Og nettopp elsparkesykler kan bli et viktig spor i saken. Elsparkesyklene som ble brukt er etter alt å dømme leid av et eller flere selskaper som opererer i Drammen.

Ettersom de aktiviteres og betales for med mobiltelefon og geolokaliseres med GPS, vil politiet kunne innhente opplysninger om hvem som brukte disse i det aktuelle området i det aktuelle tidsrommet.

Grøtterud bekreftet at dette er noe de vil vurdere.

Kommunen vurderer anmeldelse

Avdelingssjef i Drammen kommune, Truls Rieger, forteller til DRM24 at de torsdag formiddag forsøkte å spyle vekk hærverket, med lite hell.

- Vi skal kjøre over med en feiemaskin om en ukes tid for å få slipt litt på det, og gjøre en innsats for å få det bort, sier Rieger.

Ifølge avdelingssjefen er det også til vurdering å anmelde forholdet til politiet.

- Vil kommunen gjøre avbøtende tiltak som for eksempel å sperre av pridegaten for elsparkesykler
?

- Det er en gate som bør være åpen for allmenn ferdsel, så jeg kan ikke se at det er noe som er aktuelt med det første, sier Rieger.

Powered by Labrador CMS