- Et angrep på de skeives rettigheter

Initiativtager til regnbuegata i Drammen, gruppeleder Cathrin Janøy (MDG), er ikke nådig etter hærverket i Tollbugata.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: DRM24 var i kontakt med Janøy allerede onsdag kveld, og overbragte nyheten om at den nylagte regnbuegata hun få timer tidligere poserte i, nå var sabotert.

Janøy uttalte da at det var uakseptabelt. Torsdag sier hun til DRM24 at det er et angrep på skeives rettigheter.

- Jeg sa det ikke i går, men sier det gjerne nå ettersom dette har fått synke inn. Det ga meg vondt i magen å se bildene, sier Janøy.

Hun uttaler videre at hun setter pris på at politiet nå etterforsker angrepet på regnbuegata som hatkriminalitet.

Mange reaksjoner i sosiale medier

Reaksjonene i kommentarfeltet er massive etter gårsdagens sak, og meningene delte.

Mange er imidlertid kritiske til både gaten og hærverket. Her er et utdrag:


- Kom det som noen overraskelse? Flertallet av beboerne i gata der tilhører vel en religion der homofili er en dødssynd

- Tidligere klarte politiet å sette seg i respekt uten å bruke en haug med penger. Var da de faktisk kunne snakke med ungdom uten å bli beskyldt for rasisme. Det samme gjelder lærerstanden.Er grenser for hvor mye penger som skal brukes på å "sy puter".

- Hvorfor male midt i veien uansett annet enn veimerking? At det er ulike holdninger til feiring av Pride bør man vel heller respektere og ikke prakke dette på folk?

- Som forventet. Politikerne burde brukt de pengene på barn og ungdom. Også på forebyggende,så ungdom har andre ting å ta seg til. Respekt er et ord ungdom må lære seg

- Når nå byen prøver å vise frem et multikulturelt og altaksepterende perspektiv, da tenker jeg, hvorfor ødelegger dem det for seg selv? Hvorfor kan ikke en homoseksuell eller lesbisk få lov å gå i fred? Heterofolk går jo også i fred!!! Og hvorfor skal det markeres at dette er mot islamistisk tro, og så til og med ved å utføre hærverk.

- Ja, det var jo den rette gata og gjøre det på, veldig overraskende at det blei ødelagt. det er tydeligvis ikke mangel på penger..

- De visste akkurat hva som ville skje og dermed er det bare å konkludere med at de ville at det skulle skje.

Powered by Labrador CMS