Nylagt pride-gate sabotert

Kun få timer etter at malingen hadde tørket, er regnbue-malingen i Tollbugata utsatt for hærverk.

Publisert Sist oppdatert

STRØMSØ: Etter hva DRM24 erfarer skal det ha vært ungdommer på elsparkesykler som har sladdet rundt på asfalten i 22.00-tiden onsdag kveld.

Vitner på stedet beskriver 13-14-åringer av utenlandsk opprinnelse til å stå bak ugjeringen. Politiet ble også tilkalt, men ungdommene skal ha forsvunnet før de ankom.

- Ifølge melder ropte ungdommene «haram, haram!», mens de sladdet rundt på elsparkesykler, opplyser politiets operasjonsleder til DRM24.

FØR: De omlag 100 meterne med pride-maling fotografert før hærverket.
ETTER: Etter hærverket onsdag kveld.

Haste-vedtak i kommunestyret

Malingen ble utført onsdag formiddag, etter at kommunestyret før ferien vedtok Cathrin Janøy (MDG) sitt forslag om å etablere regnbuegate på gågate-delen av Tollbugata ut mot Strømsø Torg.

Kun fire uker etter vedtaket ble jobben utført, og både Janøy og ordfører Monica Myrvold Berg poserte onsdag ettermiddag med bilder på Facebook fra stedet.

MARKERTE PRIDE-GATEN: Ordfører Monica Myrvold-Berg (Ap) og gruppeleder Cathrin Janøy i MDG poserte på stedet onsdag ettermiddag. Gleden ble trolig kortvarig.

Tiltaket er kostnadsberegnet til en halv million kroner, og mye tyder nå på at kommunen allerede må bruke mer penger for å reparere pride-gaten før pride-festivalen i Drammen i august.

Hærverket skjer kort tid etter at det på minst ti av byens barne- og ungdomsskoler ble utført hærverk på pride-flagg og flaggstenger i forbindelse med pride-markeringen i juni.

Politiet opplyser til DRM24 at de er interessert i bilder eller video fra vitner som har sett hærverket. Saken vil trolig følges opp av politiet i etterkant.

- Kan ikke aksepteres

Sent onsdag kveld uttaler Janøy til DRM24 at hun ikke vil akseptere sabotasje på pride-gaten.

- Hva skal man si. Rasere den gaten som vi er stolt over å ha fått på plass, innleder Janøy.

- Når man først har lagt penger i dette må man behandle gaten på en god måte uavhengig av om man er enig i det eller ikke. Vi lever i et samfunn med høy tillit og en regnbuegate bør kunne få være i fred, sier Janøy.

Ifølge Janøy skal underlaget være såpass solid at det skal være mulig å fjerne.

- Det er gjort forsøk på dette i Oslo, og malingen er av samme materiale som på fotgjengerfelt for at det skal kunne holde over lang tid.

Ifølge Janøy er gaten børstet for fuktighet før det er lagt over maling og termoplast.

- Man har sett for seg at sånt kan skje, og det skal derfor være mulig å få vekk, sier Janøy.

HENSLENGT: Allerede da DRM24 var på stedet tidligere onsdag for å lage en sak på at regnbuegaten nå var et faktum, ble en elsparkesykkel fra ungdommer henslengt over regnbuen på stedet.
FØR HÆRVERKET: Gaten i all sin prakt.
Powered by Labrador CMS