Utdanningsforbundet ønsker ikke å ramme innholdet i Drammensskolen

Publisert Sist oppdatert

KOMMENTAR: All honnør til Kristin Høibakk som er hovedtillitsvalgt for Utdanningsforbundet i Drammen kommune. I et møte i Partssammensatt utvalg (PSU), der tillitsvalgte møter politikerne og administrasjonen, ga hun klar beskjed om hva de ansatte lærerne i Drammensskolen mener om den debatten og det faktagrunnlaget som kommunaldirektøren har lagt frem om eventuelle skolenedleggelser og justeringer av skolegrenser.

Og hvem skulle ha bedre forutsetninger til å mene noe om denne ømtålige skolesaken om ikke de som nettopp har «skoene på hver dag», nemlig lærerne?

Høibakks hovedbudskap til politikerne og administrasjonen var at Utdanningsforbundet og deres medlemmer selvfølgelig ikke ønsker at noen skoler blir nedlagt, men dersom det ikke finnes penger til å unngå skolekutt mener de, som organiserer lærerne i Drammen kommune, at det da må kuttes i utgiftene til skolebygg foran det å kutte i innholdet i skolen. Høibakk er helt tydelig på at det ikke går an å drive skolene i Drammen mer effektivt enn det som gjøres i dag, og at driften av drammensskolene er blant de mest effektive i landet.

At alle de som kjemper for sine egne skoler nå, ikke med en setning, tar innover seg at nedgang i elevtallet og derav enda flere tomme pulter betyr mindre inntekter og lavere budsjetter, vitner etter min mening ikke om særlig god omsorg for hverken barna eller de ansatte i Drammensskolen.

Det lærerne og Utdanningsforbundet frykter mest er at politikerne vedtar å beholde alle skolene uten å tilføre mer penger til innholdet i elevenes hverdag

Når både lederen for Utdanningsforbundet og kommunaldirektøren er tindrende klare på at det ikke er noe mer å kutte på når det gjelder innholdet i Drammensskolen, og at faktagrunnlaget som høringsnotatet bygger på både er godt gjennomarbeidet og opplyser saken på en god måte, er det for meg meget vanskelig å la meg forføre av alle de alternative fakta som nå slenges ut i mer eller mindre seriøse sammenhenger.

Det lærerne og Utdanningsforbundet frykter mest er at politikerne vedtar å beholde alle skolene uten å tilføre mer penger til innholdet i elevenes hverdag.

Gjennom all støyen, bannerne og fakkeltogene er det å håpe på at Kristin Høibakk og Utdanningsforbundets appell til politikerne og administrasjonen i Drammen kommune «om at det å legge ned skoler vil ramme noen, men hvis skoler ikke legges ned vil det ramme alle», blir tatt på høyeste alvor.

At Drammens Tidende på lederplass gir ubetinget støtte til de som aksjonerer mot det høringsnotatet og det faktagrunnlaget, som kommunaldirektøren har lagt frem, er selvfølgelig i avisens fulle rett.

Å benekte at debatten om eventuelle skolenedleggelser i overveiende grad dreier seg om følelser, og insinuerer at både politikerne og administrasjonen i Drammen ønsker «mer fokus på egne excelark» enn å se på helheten, vitner ikke om annet enn renspikka populisme, spør du meg.

Hvordan kan DT`s politiske redaktør virkelig mene at både politikerne og administrasjonen i Drammen kommune, og nå altså også det store og sterke Utdanningsforbundet i kommunen, er helt ute av stand til å tenke en fornuftig tanke i denne skolesaken.

Jeg kan ikke se annet enn at DT`s politiske redaktør i sin argumentasjon mot det faktagrunnlaget som er lagt frem, og de økonomiske forutsetningene, som kommunen nå må finne seg å jobbe ut fra, nettopp «lar seg forføre av aksjonsgruppenes engasjement og alternative fakta», slik hun vil ha seg frabedt at noen kritiserer avisen for.

Powered by Labrador CMS