MENINGER: Anders Evenstuen
Antirasist

Sett halen på SIAN-grisen

MENINGER: Nå skal altså SIAN igjen få drive sin krenkelsesfest i Drammen. Det er på tide å sette halen på SIAN-grisen. De står ikke for konstruktive løsninger eller religionskritikk. Allikevel får de lov å okkupere Strømsø Torg i beste tid på en lørdag. Dette er fullstendig forkastelig og direkte skadelig for alt det gode integreringsarbeidet som blir gjort i kommunen.

Denne okkupasjonen av offentlig rom er i all effekt at ei lita gruppe fulle av hat får frata alle oppegående innbyggere torget. Barnefamilier, folk på handletur, turister og alle andre er effektivt fjernet fra byen mens SIAN sprer hatet sitt bak enorme politisperringer. At en gruppe får hyle ut provokasjoner mot muslimer for å lage opptøyer bidrar ikke på noe vis til integreringsvilje. At samme gruppe menger seg med folk med et høyst uavklart forhold til nazisme og vold gjør det bare enda mer forkastelig at de får slippe løs hatet sitt i offentlig rom.

Om du kommer for å pælme stein og oppføre deg som en rabiat tulling er det bedre om du blir hjemme

SIANs ønske om å kaste ut alle de ikke liker vil i praksis si å bruke den norske stats voldsmonopol mot muslimske norske statsborgere for å tvinge dem inn på første fly ut av landet. At de snakker om at norske statsborgere som skal kastes ut av landet er ille nok, at noen faktisk støtter opp under dette er enda verre. I ord som seksualpredatorer, morderzombier mm ligger dehumaniseringen oppe i dagen. Det er ikke noe i dette som handler om dialog og religionskritikk, snarere kun misbruk av ytringsfriheten for å frata andre ikke bare ytringsfrihet men også både bevegelsesfrihet og eksistensgrunnlaget i Norge. Dette skal vi ikke godta.

Muslimer, kristne, ateister, uansett bakgrunn og tro, vi er alle arbeidere, vanlige folk, og kun i fellesskap kan vi løse vanlige folks utfordringer. Derfor er dialog, forventninger, gjensidige krav og samarbeid mellom Drammens forskjellige innbyggere veien til målet. SIANs budskap er gift for denne viktige jobben.

Vi sier «Ingen rasister i våre gater» og det er flere grunner til det. Historien viser at så fort ytre høyre føler seg tøffe nok i trynet så vil de ta gata fra alle som de har definert som fiender. Derfor skal vi vise vår motstand mot dem. Forskning på ekstremisme viser klart at når folk utsettes for ekstremisme og hatprat avstumper dette den normale reaksjonen på dette, en avhumanisering av synet på den utsatte folkegruppa blir resultatet. Hatet og intoleransen blir sakte normalisert. Dette skal vi ikke godta. Det vil kun være å ødelegge arbeidet med å bygge ett velfungerende samfunn.

SIAN perverterer ytringsfriheten gjennom å misbruke en ellers veldig god tanke til å praktisere sin krenkelsesfrihet. Nå er det nok slik at dessverre vil norsk lov om ytringsfrihet gjøre det umulig å nekte SIAN å bruke en offentlig eiendom til sin krenkelsesfrihet. Men la oss heller gi dem en annen offentlig eiendom der de kan stå. Søppelfyllinga er en offentlig eiendom, der kan de presentere oppgulpet sitt på et sted det hører hjemme.

Så SIAN møter på lørdag for å spre sin rasisme. Det skal alle vi andre også, for å vise SIAN at i Drammen tar vi vare på hverandre. Vi vil vise dem ryggen med stille forakt og jeg håper vi blir mange. Men om du kommer for å pælme stein og oppføre deg som en rabiat tulling er det bedre om du blir hjemme. Vold og opptøyer er nettopp det SIAN ønsker så de kan peke på deg og si at de har rett. Så skal du være SIANs nyttige idiot er det bedre om du holder deg hjemme. Men om du kan vise motstand gjennom passiv avsky med å gi dem ryggen er du velkommen.

Så la oss sette halen på SIAN-grisen. Ingen rasister i våre gater!

Av
Anders Evenstuen
Antirasist

Powered by Labrador CMS