MENINGER: Sajid Mukhtar
Gruppeleder, Partiet Sentrum

Derfor endrer vi vårt standpunkt - Rødskog må fredes

MENINGER: Debatten om skolenedleggelser i Drammen har nådd et avgjørende punkt. Fra seks skoler på kuttlisten står vi nå igjen med én – Rødskog. Det er på tide å puste med magen, ta et steg tilbake og tenke langsiktig for å ivareta barn, familier og lokalsamfunn.

Vi må erkjenne at vi ikke har klart å formidle vårt budskap tydelig nok. Selv om administrasjonen har gjort en god jobb med de forutsetningene de hadde, er det vårt ansvar som politikere å lytte til innbyggerne. Vi har forstått signalene og vil ikke sende saken videre slik den står nå.

Etter å ha besøkt alle skolene og lyttet til aksjonsgrupper, barn og foreldre, har vi innsett hvor avgjørende skolene er for både livskvaliteten og fellesskapet. Engasjementet viser at det ikke er riktig å legge ned en skole som Rødskog. Foreldrene har klart uttrykt at de ønsker å prioritere skolen uansett hvilke utfordringer kommunen står overfor. Dette signalet tar vi på alvor, og vi har derfor valgt å gå bort fra vårt opprinnelige standpunkt.

Vi endrer vårt standpunkt og støtter nå Arbeiderpartiets reviderte forslag om å frede alle skolene

Nå står vi ved et veiskille: Enten sender vi en høring med Rødskog på kuttlisten, eller vi freder også denne skolen. Vi mener at Drammen kan spare 10 millioner kroner årlig ved å flytte voksenopplæringen til ledige skolelokaler uten å legge ned Rødskog, noe som vil gi oss tid til å finne en langsiktig løsning.

Dette handler ikke bare om penger, men om mennesker, fellesskap og fremtiden til barna våre. Vi må lytte til dem som har kjempet for skolene sine med engasjement og kreativitet. Dette har vært en av de sterkeste demokratiske prosessene Drammen har sett på lenge.

Drammen kommune står overfor store utfordringer, og det er nødvendig å finne løsninger som sikrer en stabil fremtid for byen. Vi endrer vårt standpunkt og støtter nå Arbeiderpartiets reviderte forslag om å frede alle skolene.

Vi oppfordrer alle partier til å samarbeide om å finne en helhetlig løsning for Drammens skoler. Nå er tiden inne for å vise politisk mot og stå sammen for barnas fremtid – ikke uten Rødskog.

Av
Sajid Mukhtar
Gruppeleder, Partiet Sentrum

Powered by Labrador CMS