HELSEPARKENS HEIAGJENG: Fra venstre Gøril Bergh, adm dir Drammen Helsepark, Jon Cristian Simenstad, prosjektsjef Bane NOR Eiendom og Ann-Elin Thunhaug, senior prosjektleder hotell og Trekkeriet.

Helseparken fra visjon til virkelighet

Mellom det nye sykehuset og Brakerøya stasjon bygges nå helseklyngen Drammen Helsepark. På toppen av byens største parkeringskjeller som åpner i høst.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/LIER: Det gamle og etter hvert litt lurvete industriområdet på Brakerøya fremstår nå som Drammen mest moderne bydel etter en totalrenovering. Sykehuset er under tak og innredningen i gang, og en forsiktig prøvedrift starter mot slutten av året.

Utvendige parkanlegg gjør bydelen innbydende, og veiløsningene kommer på plass. Og mellom sykehuset og Brakerøya stasjon reiser Drammen Helsepark seg.

Mellom Brakerøya stasjon og det nye sykehuset reiser Drammen Helsepark seg.
Ved innkjøringen fra Drammenssiden i vest bygges det enå et grøntanlegg i krysset mellom innkjøringen til helsepark og sykehus.

Fra visjon til virkelighet

Diskusjonene gikk høyt og støynivået i debatten var til tider lite verdig da lokalisering av nytt sykehus sto på dagsorden. Men Brakerøya ble valgt, planene lagt og byggingen startet. Stormflo, oversvømmelser og vanskelig grunnforhold til tross, nå er prosjekt Nytt Sykehus på skinner og klar for åpning om et drøyt år.

Deler av området var eiet av Bane NOR Eiendom og Eidos, Lier kommunes eiendomsselskap for Lierstranda. De så mulighetene til å henge seg på sykehusplanene, og ideen om en helsepark ble født. En samling bygg for helserelaterte virksomheter. Og servicetilbud for å gjøre bydelen levende.

Gangveien mellom helsepark og sykehus er åpnet med asfalt, kantstein og beplantning.

To bygg reiser seg

Store deler av parkeringskjelleren er snart klar for åpning. Og nå er brakkerigg og byggekran på plass for å realisere første etappe av helseparken over bakken. To bygg skal stå klar til åpningen juni 2026. Dette er det første byggetrinnet i Drammen Helsepark, hvor det er planlagt totalt syv bygg.

Det er også dialog med Drammen kommune på å etablere et bygg med kommunale helsetjenester som kan få en gangbru direkte over til det nye sykehuset.

- Det ene bygget er et hotell som skal driftes av Norlandia, et hotell med 220 rom og et stort møte/konferansesenter. Det andre er et flerbruksbygg der det på gateplan kommer Kaffebrenneriet og en frisør. Der skal sykehuset/Vestre Viken flytte inn i to etasjer med en av sine avdelinger, forteller prosjektsjef Jon Christian Simenstad som viser DRM24 rundt på helseparken.

De to byggene er på til sammen ca. 20 000 kvadratmeter, og Strøm Gundersen er valgt som totalentrepenør.

Innsatvillig og begeistret byggestab samlet til kakefest i ny parkeringskjeller.

150 + 150 p-plasser

Under bakken er det en moderne og til dels fargerik parkeringskjeller for 150 biler. Og på deler av den ubebygde tomta/taket gjøres det klart for ytterligere 150 plasser. Plassene skal dekke behovet for pasienter og besøkende til sykehuset. Parkering for ansatte ved sykehuset er planlagt et annet sted.

Fargerik ny parkeringskjeller, med skilting og fargekoding.

P-plassene over og under bakken blir trolig tilgjengelig mot slutten av oktober. Da vil veiløsningen inn/ut på området være ferdigstilt og godkjent av kommunale reguleringsmyndigheter, Lier i øst og Drammen i vest. Det kan imidlertid drøye litt med innkjøring fra vest da det skal bygges et nytt kryss der veien kommer opp fra innkjøringen under jernbanen.

I sommer ble hoveddelen av den kommende fotgjengerovergangen over skinnene mellom Brakerøyas stasjon og helsebydelen heist på plass. Dette er et eget prosjekt utenom helseparken. Men helseparken har lagt forholdene til rette for kommende heiser og andre installasjoner. Det for å gjøre bruk av fotgjengerovergang så smidig og brukervennlig som mulig. Når overgangen er klar til bruk er foreløpig ikke klart, men brikkene vil trolig falle på plass i løpet av året.

Prosjektsjef Jon Cristian Simenstad viser rundt i parkeringskjelleren der nå bygges flere heiser som forbinder parkeringskjeller, bakkeplan og etterhvrt gangbroen fra Brakerøya stasjon.

 

Powered by Labrador CMS