SKILTINGEN PÅ PLASS: De uheldige (eller heldige utifra omstendighetene) vil stifte nærmere bekjentskap med denne delen av sykehuset nærmest sentrum da driften iverksettes.

Sykehus-bydelen tar form

Etter at bygningsmassen nå er ferdigstilt begynner også infrastrukturen rundt å ta form, og man aner konturene av en helt ny bydel på Brakerøya. Her får du en helt fersk visuell studie av områdeutviklingen i sommerdrakt.

Publisert
AKUTTMOTTAKET: God plass til ambulanser og akutt-parkering utenfor, nå også med merking på asfalten. Før ansatte flytter inn og sykehuset åpner offisielt skal det gjennom en periode med prøvedrift.
HOVEDINNGANG: Anleggsgartnere og steinleggere har de siste ukene rykket inn for å legge siste hånd på verket - å gjøre utearealet imøtekommende og grønt.
HOVEDINNGANGEN: Her vil tusenvis av mennesker passere hver eneste dag.
TO ADKOMSTVEIER: Veinettet inn til sykehusområdet er nå ferdigstilt og offentlig tilgjengelig etter å ha åpnet litt i skjul for allmennheten. Den ene veien er via ny rundkjøring og undergang ved CC, den andre via brua på Lierstranda og ned til Terminalen.
BROSTEIN OG GRØNT: Infrastrukturen i form av både vei, fortau og bred sykkelvei er ferdig, og er allerede tatt i bruk av ivrige myke trafikanter på vei forbi Brakerøya.
BYENS NYESTE VEIER: Det er like greit å lære seg navnene først som sist: Sykehuset har adresse Jacob Borchs gate.
Akuttmottaket nærmest i bildet, med nyanlagt parkeringsplass til venstre. Det er i disse dager også ferdigstilt parkeringskjeller under det som skal bli Drammen helsepark.
BYDEL DELT I TO: Til venstre for hovedveien inn til sykehuset er bygningsmassen til det nye sykehuset ferdigstilt, mens det til høyre for hovedveien nå pågår grunnarbeider for det som skal bli Drammen helsepark med flere høyreiste bygg langs jernbanen.
Det er fortsatt betydelig anleggsvirksomhet og brakkebyer rundt hele sykehuset i forbindelse med ferdigstilling av uteområder og parkarealer. Ellers pågår mesteparten av arbeidet nå innvendig.
HELIPAD: Noe av det siste som blir ferdigstilt på selve bygningskroppen er tunnelen fra tak til heissjakt på toppen av sykehuset
Powered by Labrador CMS