Strykkarakterer til Nordanger (Sp) og Hilden (Ap)

Publisert Sist oppdatert

KOMMENTAR: Senterpartiets Simon Nordanger har gjennom sitt forslag i skolesaken om å legge ned Galterud skole nok en gang, etter min mening, vist frem sine opportunistiske evner. Det er ikke lenge siden han politianmeldte Drammen kommune for å være rasistisk i forbindelse med det såkalte flyktningevedtaket. Bare noen få måneder senere foreslår han altså å legge ned Galterud skole, som om han ikke vet at et slikt forslag vil få integreringsdebatten i Drammen til å blusse opp igjen for fullt. Hvordan SP og Simon Nordanger i det hele tatt kan komme opp med et slikt forslag, uten at det hverken i kunnskapsgrunnlaget fra kommunaldirektøren eller i andre fora, har kommet frem fakta om at et slikt grep vil gjøre situasjonen bedre for elevene på Fjell og Galterud, kan bare Simon Nordanger svare på selv.

Dersom han ikke har et bedre svar enn det opposisjonskameraten, Herman Ekle Lund (V), prøver seg på som sin støtte til forslaget her i DRM24, bør Nordanger høylytt trekke forslaget, og beklage at det i det hele tatt ble fremsatt.

Er det noe Nordanger vet så er det at hans forslag, ikke bare vil gå inn i den allerede meget polariserte debatten om skolestrukturen, men i tillegg starte og trolig «sause sammen», en ny opprivende debatt om integreringsproblemene i Drammen kommune. En debatt som trolig ikke på noen måte vil bedre utsiktene til at Drammen skal bli oppfattet som en attraktiv by å flytte til.

At Hildens støtte til nedleggingsforslaget blir omtalt som et bakholdsangrep og et svik mot den store innvandringsbefolkningen, som bor i det området, er ikke vanskelig å skjønne

Derfor var det også med vantro denne kommentatoren så at Arbeiderpartiet, med den nye gruppelederen Mads Hilden i spissen, var den første til å hoppe på Nordangers forslag.

Nå viste det seg imidlertid at det slett ikke var oppslutning i Arbeiderpartiet om Hildens omfavnelse av Senterpartiet og Nordanger. Hildens støtte til forslaget om å legge ned Galterud skole viste seg å være et soloutspill fra den nye gruppelederen. I mitt språk heter det at Hilden strøk i sin første vanskelige opptreden som gruppeleder. Mitt spørsmål er om fristelsen til makt ble for stor i stedet for å tenke på partiets verdigrunnlag.

At Hildens støtte til nedleggingsforslaget blir omtalt som et bakholdsangrep og et svik mot den store innvandringsbefolkningen, som bor i det området, er ikke vanskelig å skjønne.

At Hilden forsøker å rettferdiggjøre sitt standpunkt med at det var hans støtte til nedleggingsforeslaget av Galterud skole, som gjorde at de borgerlige partiene og INP nå går inn for å frede alle skolene unntatt Rødskog, hører mer hjemme på revyscenen enn i en politisk debatt, selv om vi befinner oss i Drammen.

Om Nordanger virkelig mener det er behov for å gjøre noe med skolesituasjon på Fjell/Galterud, har han med sitt udokumenterte nedleggingsforslag i hvert fall drept denne diskusjonen for all overskuelig fremtid.

Powered by Labrador CMS