Sjokkert FAU-leder på Rødskog: - Feigt

Mener skolen blir ofret av politikerne for å velge minste motstands vei.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/GULSKOGEN: Etter at de borgerlige partiene detonerte bomben i skolesaken sent søndag kveld, vendes alles øyne nå mot Rødskog skole på Gulskogen.

Planen fra samarbeidspartiene, som har fått med INP på et felles forslag, er å frede alle andre skoler - men å sende en sammenslåing av Rødskog og Gulskogen skole ut på høring. Det innebærer at Rødskog blir lagt ned og at elevene må flyttes inn på 1.-10-skolen på Gulskogen.

FAU-leder  May Linn Ovesen Småge forteller til DRM24 mandag morgen at hun er sjokkert over sakens vending.

- Det virker som om politikerne nå velger enkleste utvei, og jeg føler at Rødskog nå skal ofres fordi de er nødt for å gjøre noe. Det virker rett og slett feigt, sier Småge.

- Kort spareperspektiv

Hun stusser over at Rødskog er det eneste alternativet på lista som nå skal sendes på høring for å innhente et best mulig beslutningsgrunnlag.

- Det synes jeg er kjemperart. Det kan også se lett ut på papiret at vi legges og elevene flyttes til Gulskogen, men ifølge fremskrivningene i kunnskapsgrunnlaget blir Gulskogen for liten allerede i 2030. Hva skjer da, skal det bygges brakker, spør Småge.

Hun poengterer at det trengs mer skolefasiliteter på Gulskogen, ikke mindre, og at planleggingen for dette bør starte allerede nå.

- Jeg greier ikke helt å se innsparingen. Dette er et veldig kort perspektiv, sier Småge.

Får støtte fra øvrige aksjonsgrupper

Hun er glad for å se at Rødskog allerede får støtte fra de øvrige aksjonsgruppene i byen, og at det nå ser ut til at alle skolene på lista vil danne felles front blant annet i den bebudede demonstrasjonen på Bragernes tirsdag ettermiddag.

- Vi er veldig glade for at de andre ser ut til å ville støtte oss i kampen videre, sier Småge.

DRM24 har også vært i kontakt med enkelte andre aksjonsgrupper som signaliserer at de foreløpig vil avholde aksjoner som planlagt inntil et sikkert vedtak foreligger i skolesaken.

Powered by Labrador CMS