Noe må gjøres med fylla, volden og slåssingen i Drammen i helgene

Publisert Sist oppdatert

KOMMENTAR: Det er ikke hyggelig å lese politiets rapporter fra helgens uteliv i Drammen sentrum her i DRM24. Helgefylla ser ut til å ha tatt fullstendig overhånd, med derav vold, slåssing og krangling.

Til nå har det vært rettet mest oppmerksomhet omkring den sterkt økende ungdomskriminaliteten i byen. Dessverre ser vi at volden blant de unge i Drammen også er i ferd med å spre seg til andre deler av kommunen. Flere alvorlige hendelser i Mjøndalen i det siste bør tas på ytterste alvor. Det er vel rimelig naivt å tro at ikke de unge i Drammen blir påvirket av alle rapportene om slåssing og krangling i sentrum i helgene.

Når det nå ser ut til at helgefylla rundt Bragernes torg også begynner å gå på sikkerheten løs for den vanlige lovlydige drammenser, er det grunn til å rope et lite varsku. Skudd med softgun på tilfeldige personer natt til søndag, og fire personer arrestert og sju bortvist fra sentrum etter truende oppførsel burde, etter min mening få bjellene til å ringe både hos ansvarlige politikere, hos politiet og i restaurantnæringen.

Risikoen for å bli utsatt for umotivert vold ser ut til å være sterkt økende

Politikerne og politiet har tidligere lovet å sette inn tiltak mot den økte ungdomsvolden. Blant annet er det vedtatt at det skal komme kameraovervåkning på Strømsø torg. Hittil har det imidlertid bare blitt med prat fra politikernes side, mens politiet stadig forsøker å bagatellisere den økte slåssingen og kranglingen rundt utestedene i sentrum.

Det virker ikke lengre som det er særlig trygt for vanlige drammensere å ta seg en hyggelig tur på byens kafféer og restauranter i helgene. Risikoen for å bli utsatt for umotivert vold ser ut til å være sterkt økende. På et tidspunkt frykter jeg nok også at denne utryggheten kommer til å gå utover besøket på restaurantene og kafeene rundt torget. Dette burde vel også bekymre restaurantnæringen.

Det er ikke lenge siden politikerne i Drammen innførte Norges mest liberale skjenkebestemmelser og skjenketider. Allerede på det tidspunktet var det noen som advarte mot utviklingen. Jeg skal ikke påstå at det er den liberale alkoholpolitikken i Drammen som har skylden for at vi helg etter helg nå må lese og høre om stadige flere umotiverte voldsepisoder, mye fyll og fanteri.

Ordførere Kjell Arne Hermansen gjentar at det stadig skal være trygt og godt å bo i Drammen. Nå bør han vise det i praksis. Det er ikke lengre nok med å skrive brev eller holde flammende taler uten at det blir noe mer ut av det.

Julebordsesongen er snart i gang, og det er ingen grunn til å tro at volden, slåssingen og kranglingen i Drammen sentrum vil avta. Snarer tvert om.

Mitt spørsmål til ordfører Kjell Arne Hermansen, politistasjonssjef Øyvind Aas og representanter for restaurantnæringen i byen er: Hva akter dere å gjøre for at alle vanlige drammensere skal unngå frykten for å bli utsatt for uprovosert vold i sentrum av Drammen i forbindelse med en tur på byen, særlig i helgene og i den forestående julebordsesongen?

Det er dessverre ikke stor avstand fra softgun til langt farligere våpen.

Powered by Labrador CMS