MENINGER: Billy Taranger
Lokallagsleder og førstekandidat, Drammen KrF

KrF er et sentrums­parti

MENINGER: Velgerne fortjener å få vite konsekvensene av å stemme på et parti. Ingen partier vil få flertall alene i Drammen. Hvilke partier vil samarbeide? KrF ønsker å vise at vi er et parti som hører hjemme i sentrum. Det er ikke «lureri» som Tom Berntzen påstår i en kommentar 30/7. KrF er et sentrumsparti. Vi tar hensyn til de beste forslagene fra begge sider av politikken. Den gylne middelvei er ofte den beste. KrF mener at stat og kommune har hovedansvaret for innbyggerne, men at også private initiativ og ideelle organisasjoner utfyller det offentlige og er gode alternativ i mange situasjoner.

Det er riktig som Berntzen sier at det er trangt i sentrum. Mange partier kjemper om velgerne og mange standpunkt er det enighet om. Derfor kan en samarbeide om mye. KrF jobber for å redusere barnefattigdom og utenforskap. Vi er positive til friskoler, kontantstøtte og fritidskortet. Det er behov for å redusere klimautslippene og miljøgifter. Det gir en bedre hverdag for oss alle. Eldreomsorgen i kommunen må bedres. Drammen skal være en livssynsåpen kommune hvor det er plass til flere innvandrere. Uten innvandrere vil Drammen ha 30.000 færre innbyggere og miste mange verdifulle menneskelige ressurser. En flerkulturell kommune er en berikelse for vårt fellesskap.

Vi kan samarbeide med de andre partiene i sentrum og med Høyre

Det er viktig å få folk til valgurnene. Vi må heve valgprosenten over dagens 60%. Vi mener det kan gjøres ved at velgerne vet hvem som vil samarbeid med hvem etter valget og hva vi står for. Det er ikke «å skyte seg selv i foten», som Berntzen mener, men vi gjør det klart hva KrF står for. Vi kan samarbeide med de andre partiene i sentrum og med Høyre.

Partiet Sentrum har på landsplan tatt noen få stemmer fra KrF. Men vi vurderer det ikke slik i Drammen. Partiet Sentrum får nok mange stemmer fra de mange muslimske innvandrere fordi de har en muslim som listetopp og flere som er aktive i moskeer. Mange muslimer har problemer med å stemme på et parti som har «kristen» i navnet. Vi mener derfor at det ikke kjempes om de samme velgerne i den grad Berntzen hevder. Valgresultatet vil vise om vi har skutt oss selv i foten.

Vi vet at en god del av våre velgere er skeptiske til Frps politikk og mener det blir vanskelig å stemme på KrF om samarbeidet med Frp blir for tett. KrFs veivalgdebatt og vanskelighetene i regjeringen for noen år siden, viser at det er store forskjeller på KrFs og Frps politikk. Jeg har fått flere henvendelser etter oppslaget hvor velgere sier at det er en god avklaring og at de nå vil stemme på KrF.

Det er skuffende for KrF i Drammen at færre stemmer på oss ved kommunevalget enn ved stortingsvalget. Kanskje vi ikke har vært tydelige nok? Ikke vært et godt nok alternativ? Om KrF ved kommunevalget får like mange stemmer som ved siste stortingsvalg og fylkestingsvalg, vil vi få to representanter i kommunestyret. Det er derfor viktig for oss å fortelle velgerne hva vi står for, hva vi vil prioritere og hvem vi vil samarbeide med. Det er verken lureri, som Berntzen påstår, eller å ikke profilere KrF. Vi har på denne måten fått fram vår klare sentrumsprofil som den gylne og gode middelvei.


Av
Billy Taranger
Lokallagsleder og førstekandidat Drammen KrF

Powered by Labrador CMS