Billy Taranger og Sajid Mukhtar, førstekandidater for henholdsvis Krf og Partiet Sentrum i Drammen.

Har KrF skutt seg selv i foten i Drammen?

Publisert Sist oppdatert

KOMMENTAR: Billy Taranger og hans parti KrF ønsker å redusere FrPs innflytelse over politikken i Drammen i de neste fire årene.

Dette mener Taranger og KrF de kan oppnå ved et tettere samarbeide med det nye partiet Sentrum og dets leder Sajid Mukhtar. Taranger forteller at han blant annet har invitert Mukhtar til middag for å drøfte et samarbeid.

Partiet Sentrum ble dannet i 2020 og er opptatt av mange av de samme sakene som KrF kjemper for. Forskjellen mellom partiene ligger først og fremst i at KrF et et parti som har hele sitt fundament på et kristent verdigrunnlag, mens partiet Sentrum er dannet på et livssynsnøytralt grunnlag.

KrF har i de siste årene slitt voldsomt med oppslutningen blant velgerne både på riksplan og på kommunalt nivå. De nådde ikke opp over sperregrensen ved siste stortingsvalg, og i inneværende fireårsperiode har partiet bare hatt en representant i kommunestyret i Drammen.

KrF og Billy Taranger kan fort bli de som sitter igjen med svarteper i spillet om hvem som lurer hvem i Drammenspolitikken


Billy Tarangers fremstøt overfor Sajid Mukhtar og partiet Sentrum avslører ikke Taranger og KrF som noen store politiske taktikere. Snarere tvert imot. Ved å invitere til et samarbeid med et parti som jakter på de samme velgerne, risikerer KrF å bli utradert fra drammenspolitikken. Med bare én representant i dagens kommunestyre skal det ikke mange velgeroverganger til fra KrF til partiet Sentrum før KrF er helt uten representant(er) i styre og stell i Drammen.

KrF og Billy Taranger kan ha skutt seg selv i foten i sin iver etter å ramme en politisk konkurrent (FrP). Det er uforståelig for meg at KrF ikke velger å profilere seg selv og sine saker isteden for å åpne døren på vidt gap for en ny konkurrent.

I politikken er det ofte slik at den lure lurer den mindre lure. KrF og Billy Taranger kan fort bli de som sitter igjen med svarteper i spillet om hvem som lurer hvem i Drammenspolitikken.

Powered by Labrador CMS