KAMPKLAR: Jon Helgheim er skuffet, men ikke motløs. I ryggen har han fylkets største lokallag og stortingsveteran Ulf Erik Knudsen.

Helgheim varsler omkamp etter stortings-vraking

Den profilerte Drammens-Frp-eren ble droppet av nominasjonskomiteen i Buskerud etter at han selv lanserte seg selv som kandidat til førsteplassen på lista. Der står Morten Wold.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Dermed har det foreløpige comebacket i rikspolitikken fått seg et lite skudd for baugen - da nominasjonskomiteen nok en gang setter den 57 år gamle moingen på topp.

Men det kan fort vise seg bare være foreløpig, for listen offentliggjort av nominasjonskomiteen er ikke endelig vedtatt. Først skal alle lokallagene si sitt og gi innspill før den endelige lista vedtas til høsten.

Blant de som har rykket ut og markert sin motstand mot forslaget er stortingsveteran og gruppeleder i Drammen Frp Ulf Erik Knudsen. Han bytter gjerne ut Wold mot Helgheim.

- Etter mitt syn en klar nummer én, proklamerte Knudsen på Facebook etter at nyheten sprakk i VG.

PÅ 1. PLASS: Morten Wold (i midten) er varapresident på Stortinget og i dag den eneste stortingsrepresentanten fra Buskerud Frp. Mens Jon Helgheim på mange måter er kjent som Sylvli Listhaugs høyre hånd og våpendrager etter sin første stortingsperiode.

Får bred støtte

Helgheim uttaler at han ikke har fått noen begrunnelse for vrakingen, men han høster bred oppslutning også på egen Facebookside som en av de største rikspolitiske stemmesankerne partiet har - og poengterer at det foreløpig er snakk om et første listeutkast.


- Jeg er skuffet, men ikke motløs. Nå skal medlemmer og lokallag komme med sine innspill til komiteen, så får vi se hvordan det går. Jeg er topp motivert for å løfte engasjementet og synligheten til FrP, det trengs, det er mange viktige saker å ta tak i i årene som kommer, sier Helgheim.

Han forklarer også nærmere hvorfor han ikke kan akseptere noe annet enn førsteplassen på lista - og dermed ikke er på lista overhodet.

- Andreplassen er en usikker plass og i valgkampen er det ikke forenlig med min jobb. Jeg måtte i så fall ha endret min jobbsituasjon og risikert å miste både jobb og stortingsplass etter valget. En eventuell varaplass ville heller ikke vært forenlig med fremtidig jobbsituasjon, uttaler Helgheim, som i dag jobber som kommunikasjonssjef for Frp på Stortinget, i tillegg til å være kommunestyrerepresentant i Drammen.

Leder i nominasjonskomiteen Knut Myrvold ønsker ikke å kommentere hvorfor Helgheim ble vraket.

Drammen Frp's Kristin Gjerde er forøvrig innstilt på en 3. plass på lista, etter at hun lanserte sitt eget kandidatur på forsommeren. På andreplass står Lier Frp's Morgan Langfeldt. 

Dersom dagens målinger holder seg inn mot valget vil Buskerud Frp trolig få minst to kandidater inn på stortinget. 

Powered by Labrador CMS