POPULÆR PARTIMANN: Jon Helgheim (39) har på kort tid blitt en svært profilert politiker i Norge.

Tusenvis av underskrifter for å beholde Helgheim på Stortinget

Det er opprør i Frp-grasrota etter Helgheim-vrakingen. Nå jobbes det iherdig i kulissene for at drammenseren kan fortsette som stortingsrepresentant.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Intet skal være uprøvd for Helgheims mange støttespillere. Det sendte sjokkbølger over hele landet da Helgheim overraskende tapte kampen om førsteplassen på Buskerud Frp's stortingsliste for Morten Wold på helgas nominasjonsmøte.

Dagen etter ble det lansert en underskriftskampanje for å beholde Jon Helgheim på Stortinget. På få dager har over 4.000 personer skrevet under på Underskrift.no.

Nå hviskes det om både ekstraordinært nominasjonsmøte og muligheten for å få Helgheim inn på tinget via et annet fylkeslag. 

- Det er en trist sak, og Helgheim er ikke bare viktig for Buskerud, men for hele landet og alle Frp-ere, sier initiativtaker til kampanjen, Mette Monsen fra Time Frp, til DRM24.

- Folket vil beholde JON HELGHEIM på Stortinget og vi mener Buskerud Frp her har gjort en fatal feil som vi nekter å akseptere, heter det i kampanjen. 

I kontakt med partiledelsen

Monsen følte hun måtte gjøre noe da hun mottok nyheten i helga, og etablerte underskriftskampanjen på søndag. Hun akter å bruke underskriftene for hva det er verdt, og vil la kampanjen gå noen dager til.

- Jeg har allerede vært i kontakt med folk i partiledelsen, som også har vært takknemlige for initiativet. Drømmen er at dette kan åpne opp for et ekstraordinært nominasjonsmøte, sier Monsen.

Hun påpeker at man allerede har samlet inn like mange underskrifter som det er innbyggere i Gol kommune, som var utslagsgivende for at kampvoteringen om førsteplassen i Buskerud endte som det gjorde.

- Jeg håper det sender et tydelig signal. Da føles det ikke rett at de skal ha så stor innvirkning på hvem som står på listetoppen, sier Monsen.

Knudsen: - Siste ord er ikke sagt

Gruppeleder i Drammen Frp, Ulf Erik Knudsen, trakk seg som valgkampleder for Buskerud Frp nesten umiddelbart etter utfallet av nominasjonsmøtet, i protest.

Knudsen, som den ringriven han er i norsk politikk, forteller til DRM24 at man i Drammen Frp nå undersøker mulighetene for blant annet et ekstraordinært nominasjonsmøte.

- Jeg tror det skal være teknisk mulig hvis det er er flertall for det, uten at vi har endelig konkludert enda. En annen mulighet er at et annet fylkeslag åpner for plass til Helgheim, da han er populært over hele landet. Et tredje er at Morten Wold tar signalet om at det ikke akkurat er noen bred støtte for hans kandidatur blant velgerne, selv om jeg har liten tro på det siste, sier Knudsen (bildet).

- Dette er noe jeg i mine over 20 aktive år i politikken aldri har opplevd, og er et jordskjelv som ryster Buskerud Frp langt inn i grunnvollene. Men så er også Jon Helgheim et av største politiske talentene vi har hatt i Fremskrittspartiet. Konklusjonen min er at siste ord ikke er sagt i denne saken, sier Knudsen.

Helgheim: - Utelukker ingen ting

Jon Helgheim, som også er leder i Drammen Frp, forteller at han er overveldet over støtten og alt engasjementet.

- Det er noe som varmer i en tøff periode, og noe jeg setter enorm pris på. 

- Hva tenker du om mulighetene for å fortsette på Stortinget?

- Jeg er nødt for å konsentrere meg om jobben min på Stortinget og ser fremover. Jeg kan ikke styre hva som skjer i fremtiden, og dette vil uansett være utenfor min kontroll, sier Helgheim. 

- Utelukker du å stille som kandidat på nytt i et nominasjonsmøte hvis et flertall åpner for det?

- Slik som situasjonen er nå er et valg tatt, og det respekter jeg, men jeg utelukker ingen ting, sier Helgheim til DRM24.

LES OGSÅ:  Helgheim-vrakingen: - Et politisk jordskjelv

Knudsen synes det er oppsiktsvekkende at underskriftskampanjen, som han selv har signert, har fått oppslutning fra over 4.000 personer på så kort tid.
Powered by Labrador CMS