Nedlagte busslinjer tilbake 7. oktober

Bussen tilbake på Strøtvet og Underlia fra 7. oktober, mens tilbudet til Tolerud og Austad Skog endres.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Mandag 7. oktober gjenoppretter Brakar busstilbudet til Strøtvet og Underlia, melder kollektivselskapet i en pressemelding. Dette skjer etter vedtak i Hovedutvalget for samferdsel i Buskerud fylkeskommune 24. september .

- Brakar vil kjøre et minimumstilbud som skal ivareta grunnleggende reisebehov for innbyggerne i disse bydelene. Samtidig gjenopprettes lørdagstilbud på linje 21 til Tolerud og linje 15 til Austad Skog, uttaler Brakar.

Linje 14 Underlia – Strøtvet vil kjøre hver time i morgenrush fra 06:30 til 09:00, deretter hver andre time frem til klokken 15:00. I ettermiddagsrushet blir det igjen avgang hver time fram til kl. 17:00 og til slutt annen hver time til 21:30 avhengig av hvor du skal reise fra.

På linje 15 Drammen busstasjon – Austad Skog og linje 21 Drammen busstasjon – Tolerud endres tilbudet ved å gjeninnføre fem avganger på lørdager, men reduserer to avganger på hverdager. Lørdager kjøres fem avganger i hver retning i perioden 09:30 – 18:00.

- Når Brakar gjeninnfører tilbudet til disse bydelene så raskt er det med god hjelp fra vår operatør VyBuss som har landet nye skift- og kjøreplaner raskt med sjåførenes fagforeninger. Det setter vi svært stor pris på, uttaler Brakar.

En del skilting og annen skriftlig informasjon på sentrale kollektivknutepunkt tar noe tid å få på plass, og blir endret så fort som mulig, ifølge Brakar.

Finansieries av Brakar

Brakar var i utgangspunktet pålagt å gjennomføre en årlig besparelse på 45 millioner kroner i 2024. Finansiering av nytt tilbud til Tolerud, Austad Skog, Strøtvet og Underlia vil medføre en kostnad på ca 5 millioner kroner, og blir finansiert over Brakars ordinære budsjett.

- Brakar har også redusert markedsbudsjettet, og erstatter nå ikke alle stillinger hvor vi har hatt naturlig avgang, uttaler selskapet.

Powered by Labrador CMS