Får tilbake deler av busstilbudet

Bydelene i Drammen som har mistet busstilbudet, vil nå få igjen et minimumstilbud. Det vedtok hovedutvalget for samferdsel i fylkeskommunen tirsdag. Endringene skjer umiddelbart.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det opplyser Buskeryd fylkeskommune i en pressemelding.

Minimumstilbudet gjelder for linjene 21 Tolerud- Drammen busstasjon, linje 14 Strøtvet-Underlia, linje 15 Austad-Drammen busstasjon og linje 16 Drammen busstasjon-Mælen/Skoger. Endringene skal skje umiddelbart.

– Endelig kan vi presentere en god nyhet. Vi gjenoppretter tilbud i bydeler i Drammen som har fått hele ruten sin kuttet. Og vi opprettholder tilbudet på Tolerud, sier Christopher Amundsen Wand (H), leder av hovedutvalget for samferdsel. 

Har fått veldig mange henvendelser

Reaksjonene har vært mange på at områdene Tolerud, Strøtvet, Skoger og Underlia har mistet eller fått redusert busstilbudet.

I møtet i hovedutvalget for samferdsel i juni fikk administrasjonen i oppgave å se på et alternativt kollektivtilbud på dagtid til områder i Drammen som har mistet kollektivtilbudet.

Med bakgrunn i dette har kollektivselskapet Brakar sett på ulike løsninger. Minimumstilbudet er i samsvar med forslaget fra kollektivselskapet.

– Vi har gjennom denne sommeren fått masse henvendelser fra innbyggere i Drammen kommune. De har ringt, sendt epost, laget aksjonsgrupper og startet underskriftsaksjoner. Det jeg kan si nå er at dette har hjulpet. De har fått gjennomslag, vi gjenåpner linjer og vi gjør det så raskt som mulig, sier Wand. 

Slik blir tilbudet

Tilbudet vil, for alle disse linjene, bestå av et timetilbud i morgenrushet mellom kl. 06.30-08.30, et totimerstilbud mellom kl. 08.30-14.30, timetilbud igjen i ettermiddagsrushet mellom kl. 14.30-17.30, deretter totimerstilbud mellom kl. 17.30-21.30.

Lørdager videreføres totimersfrekvensene som kjøres i dag. Søndag er det ingen tilbud.

Finansieringen gjøres fra budsjettet til Brakar for inneværende år. I tillegg ber hovedutvalget fylkesdirektøren jobbe med å finne inndekning for anbefalt minimumstilbud i økonomiplanen for videre drift i 2025.

Powered by Labrador CMS