Sebastian Grøndal-Eeles, nå med i Charles Leclerc Racing Team Norway, i aksjon på banen i Sverige i helga

Lokale gokart-talenter hevder seg i toppen internasjonalt

I det en generasjon Grøndal har lagt opp, seiler nye talenter i samme familie fram og hevder seg i internasjonale konkurranser.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN / SVERIGE: Forrige uke kunne DRM24 melde at rallyfører Anders Grøndal (41), norges mestvinnende motorsportutøver i NM-sammenheng, legger rattet på hylla.

Men, det er flere ting som tyder på at det er neppe er det siste vi har hørt fra Grøndal-familien innen motorsport. Fjerde generasjon utøvere bak rattet James, Thomas og Sebastian Grøndal-Eeles, utmerker seg nå internasjonalt i gokart, og har nylig blitt innlemmet i det gjeve selskapet i Charles Leclerc Racing Team Norway.

Denne helga har brødrene Sebastian og Thomas Grøndal-Eeles konkurrert i Sverige, nærmere bestemt Gøteborg stora pris, og målt krefter med sterke utøvere fra Skandinavia. Og Sebastian var nær ved å gjøre det helt store i junior 125 klassen.

Vant kvalifiseringen og flere heat

Sebastian vant like godt kvalifiseringen, på en tid som hadde vært god også i senior klassen, og slo 46 konkurrenter, deriblant en SM-mester, VM- og EM-førere. Sebastian sin gode dag fortsatte med seier i første heat, samt seier i superheat.

Dette resulterte i startspor 2 i den store finalen, hvor Sebastian kjempet om pallen da en tennplugg-hette falt av omlag halvveis i løpet og motoren stoppet.

Sebastian skjønte hva som hadde skjedd og fikk den på igjen, men tapte for mye tid og måtte kjøre i mål som nummer 27 - etter at ingen fortsatt hadde slått rundetiden hans fra kvaliken, noe som blir lagt merke til. 

Formel 3-ambisjoner?

I samme team, CL racing team Norway, befinner også racingtalentet Martinius Stenshorne seg, som den siste har utmerket seg i Formel 3.

Stenshorne har vært en god sparringpartner for Grøndal-gutta, og vant selv alle heat i KZ2-klassen før han ble påkjørt i finalen og måtte bryte.

Neste mulighet for Grøndal-gutta venter allerede 21. september på Varna Kart-ring utenfor Moss.

Sebastian får siste instrukser av teamsjef Finn-Erik Rismyhr og pappa Brian Eeles før starter i pole position.
Powered by Labrador CMS