Tre varetektsfengslet etter buss-ran

En 18-åring og en 20-åring er fengslet etter det siste knivranet på bussen i Svelvik mandag. I tillegg er en 17-åring varetektsfengslet etter tilsvarende ran forrige uke. Alle er kjenninger av politiet.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: De to ranene, som begge skjedde på buss i Svelvik henholdsvis onsdag forrige uke og mandag denne uka, er imidlertid ikke relatert til hverandre med tanke på gjerningspersoner, opplyser politiet til DRM24.

Politiet kan nå bekrefte at det ikke var flere enn to gjerningspersoner på mandagens buss-ran i Svelvik. Begge ble tatt av politiet etter nokså kort tid. Ransutbyttet skal ha vært smykker og noen andre gjenstander den fornærmede gutten hadde på seg, men det skal ikke denne gangen være snakk om penger eller pengeoverføringer.

Begge de to gjerningsmennene på henholdsvis 18 og 20 år, skal være godt kjent av politiet fra tidligere. Den ene er fra Drammen, den andre ikke.

- Begge er besluttet varetektsfengslet. De har vært involvert i tilsvarende hendelser også tidligere, uttaler forebyggende leder i Drammenspolitiet, Geir Oustorp, til DRM24.

Fortsatt på frifot etter ran forrige uke

Onsdag kveld forrige uke ble det begått et tilsvarende ran hvor to ungdommer ble tvunget til å gi fra seg verdisaker på bussen mellom Svelvik og Drammen, før de ble presset til å ta ut kontanter i en butikk - til sammen 9.000 kroner.

Her ble en 17-åring fredag pågrepet og innbragt arrest. Også han er nå varetektsfengslet, opplyser Oustorp. I likhet med de andre ranerne tatt mandag er også denne gutten en god kjenning av politiet, og er lokal fra Drammen.

Ifølge Oustorp skal minst fire tenåringsgutter ha deltatt i dette ranet, og politiet mener å kjenne identiteten på flere av dem, men jobber fortsatt med etterforskning og få tak i dem. De ser også saken i sammenheng med flere andre ran. 

«Stille ran»: - Ikke sett deg bakerst på bussen

Oustorp karakteriserer de siste to buss-ranene som såkalt «stille ran » . Det vil si at ranerne forsøker å gjennomføre det hele uten å vekke oppsikt. Såvidt politiet kjenner til skal ikke de aktuelle bussjåførene ha fått med seg situasjonene som har oppstått.

- Det kan være vanskelig å få med seg, og vårt råd er å ikke sette seg bakerst på bussen, men i nærheten av en bussjåfør, avslutter Oustorp.

Powered by Labrador CMS