Helomvending i Buskerud Frp - innstiller Helgheim på 1. plass

Etter en runde med innspill og tilbakemeldinger fra lokallagene i fylket har man allikevel funnet plass til den profilerte drammenseren på topp - mens Morten Wold er skjøvet ned til en 2. plass på stortingslista.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Jon Helgheim, varslet omkamp etter å ha blitt vraket av nominasjonskomiteen i Buskerud Frp tidligere i sommer, og nå har komiteen endret sin innstilling - før den endelige nominasjonslisten skal vedtas til høsten, skriver VG.

- Det er veldig gledelig å bli foreslått på førsteplass. Ingenting er avgjort enda, men dersom dette står seg, lover jeg å jobbe beinhardt for Buskerud på Stortinget! Jeg vet hva jeg går til, jeg har enda mer å gi og enda mer å lære. Det er en lang rekke saker å ta tak i, og dersom jeg blir valgt skal jeg jobbe for å rydde opp etter en regjering som har satt vanlige folks behov til side for å fremme sine ideologiske overbevisninger. Vi trenger å få kontroll på kriminalitetsbølgen blant unge, vi må få penger til å bygge semferdselsprosjektene vi trenger i Buskerud og vi må sørge for at innbyggerne får trygge og gode tjenester når de trenger det, skriver Helgheim på sine Facebookprofil, hvor han takker for støtten.

Morten Wold, som nå er skjøvet ned til andreplass, forteller til dt.no at han, i motsetning til Helgheim, også vil kunne akseptere en andreplass. Dersom dagens målinger holder seg, vil etter alt å dømme begge få plass på tinget.

- Nominasjonskomiteen er suveren til å avgjøre rekkefølgen på listeforslaget, det forholder jeg meg selvsagt til. Jeg vil vurdere å stille til førsteplassen gjennom et benkeforslag på nominasjonsmøtet. Skulle jeg tape, er jeg beredt til å gå for andreplassen – med håp om at det kan skape ro i fylkeslaget, uttaler Wold til avisa.

Powered by Labrador CMS