Fire togstopp i timen ryker ved det nye sykehuset

- Uforståelig, sier fylkesordfører Tore Opdal Hansen

Publisert Sist oppdatert

BRAKERØYA: DRM24 har tidligere omtalt bekymringene for togtilbudet på Brakerøya når det nye sykehuset skal tas i bruk om under ett år, etter Jernbanedirektoratet har sådd tvil om de vil kunne holde lovnadene om fire stopp i timen.

Nå er fasiten klar, og det gikk nøyaktig som politikerne i Drammen, Lier og Buskerud fryktet: Togtilbudet blir ikke oppskalert slik man har lagt til grunn under planleggingen av kollektivtransporten i området.

- Mange tusen ansatte skal på jobb, pasienter skal til behandling og besøkende skal til sykehuset. For meg er det rett og slett uforståelig at det ikke legges til rette for at flere kan ta toget til det nye sykehuset. Det er høyst beklagelig, sier fylkesordfører Tore Opdal Hansen.

Dermed vil linje R13 fortsette å stoppe to ganger i timen ved Brakerøya stasjon også etter at det nye sykehuset åpner i oktober 2025.

Må kompensere med flere busser

I februar i år gikk Opdal Hansen, sammen med ordførerne i Buskerudbysamarbeidet ut med et felles utspill om bedre togtilbud i Buskerudbyen. Utspillet skjedde i forkant av behandlingen av Nasjonal Transportplan (NTP) i Stortinget. Nødvendigheten av fire tog i timen fra Brakerøya stasjon ble nevnt i utspillet.

Fire avganger i timen fra Brakerøya har vært en forutsetning for planleggingen av trafikken i området, men når de nye rutetabellene for tog i hele Norge ble lagt frem, var det uten endringer i antall togstopp på Brakerøya stasjon.

–Vi har hele tiden vært klare overfor Jernbanedirektoratet på behovet for et bedre tilbud fra Brakerøya stasjon. Et dårlig togtilbud betyr det at det må kompenseres med et utvidet busstilbud fra Drammen stasjon til sykehuset, sier fylkesordføreren, og legger til at det er negativt når folk må bytte fra et kollektivmiddel til et annet på vei til sykehuset.

Nye rutetabeller for hele Norge gjelder fra 15. desember 2024, og fram til ny ruteendring i desember 2025.

Powered by Labrador CMS