NEDLAGT: Marienlyst barnehage i Nybyen har stått tom siden den ble vedtatt nedlagt i 2022.

Vil bruke nedlagt barnehage til tiggerovernatting

Har søkt om midlertidig bruksendring av Marienlyst barnehage for tre år. Beboere i området er skeptiske.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det er Kirkens Bymisjon som vil drifte tilbudet, slik de har gjort på ulike andre eiendommer siden 2013. Det har tidligere vært «akuttovernattingstilbud for tilreisende EØS-borgere tiggere uten bopel», i praksis romfolk, blant annet i Globusgården, i Tollbugata og på Tangenkaia.

Etter at man nå har stått uten tilbud er det utformet en søknad om midlertidig bruksendring av barnehagen i Nybyen for å kunne benytte eiendommen som overnattingstilbud for 25 personer i tre år, fremkommer det av et nabovarsel.

Overnattingstilbudet skal være i drift fra oktober til mai.

Skeptiske naboer

Eiendommen har stått tom siden nedleggelsen i 2022, og vil isåfall leies ut fra Drammen kommune til Kirkens Bymisjon - men det skjer ikke uten protester. Etter hva DRM24 erfarer er det flere beboere i området som er skeptiske.

- Dette ligger sentralt i nabolag, samt fritidstilbud for barn og unge, uttaler en beboer i området.

- Det er ikke utarbeidet en konsekvensutredning på hva dette har å si for nabolaget, er en annen tilbakemelding.

- Fordelene større enn ulempene

- Fordelene ved dispensasjon er klart større enn ulempene, mener MAP arkitekter, som har utarbeidet søknaden om bruksendring.

«Et slikt overnattingstilbud vil sikre folk tak over hodet om natten, og er i likhet med barnehage en tjenesteyting til publikum i Drammen», heter det i søknaden.

Det påpekes allikevel «det vil være naturlig at enkelte beboere i nærområdet vil være bekymret for eventuelle ordensforstyrrelser, basert på at brukerne av tilbudet er av utenlandsk opprinnelse og er en gruppe i samfunnet som er stigmatisert».

- Det må utvises forsiktighet i forbindelse med å karakterisere dette som en ulempe, står det i søknaden.

Det har foreløpig ikke lykkes DRM24 å oppnå kontakt med Kirkens Bymisjon i sakens anledning.

Powered by Labrador CMS