Varsler regn og kjøligere vær

Søndag er det høstjevndøgn, og fra og med neste uke forsvinner sommeren og det blir et mer høstlig preg over været på Østlandet.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Torsdag var det offisielt sommerdag i Drammen med 20,4 grader og strålende sol. Fredag blir også en solrik og sommerlig affære, mens det skyer mer over i helga.

Fra og med mandag synker også temperaturene en del, og regnværet gjør comeback på Østlandet, viser ferske prognoser fra Meteorologisk Institutt:

Det er ventet regn hver dag fra mandag til fredag, med tilsammen 35-40mm regn i perioden. Innimellom blir det sporadiske perioder med opphold og også enkelte tilfeller av sol, men temperaturene er ventet å ligge på mellom 12 og 15 grader på dagtid.

Temperaturene fortsetter å være lave ut den neste 10-dagersperioden, og at vi får flere sommerdager i oktober bør man nok ikke regne med. 

- På søndag er det høstjevndøgn, og en mulig start på høsten for mange i Sør-Norge. Mens høsten allerede har gjort seg til kjenne i nord, har Sør-Norge muligens sin siste helg med sommerlige temperaturer foran seg. Ut og nyt helga folkens, skriver Meteorologisk Institutt i en Twitter-melding fredag.

Slik ser værmeldingen ut for Drammen:

Powered by Labrador CMS