Dobbelt farevarsel truer elvefestivalen

Kraftig regnvær, flomfare og vind skaper trøbbel fredag. 

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det er fra før kjent at det både fredag og lørdag er ventet kraftig regnvær i Drammen. Fredag ettermiddag sender i tillegg Meteorologisk Institutt ut to farevarsler for henholdsvis kraftige vindkast og høy vannstand på Østlandet, som treffer på verst tenkelig tidspunkt.

- Fra sent fredag ettermiddag ventes lokalt kraftige vindkast på 18-22 m/s fra sør, og sørlig sterk kuling på kysten i ytre Oslofjord. Sent fredag kveld dreier vinden sørvestlig og minker, heter det i farevarselet.

Farevarselet for vind gjelder fra 17.00 til 22.00 fredag. Både ponco og paraply kan med andre ord bli utfordrende å håndtere for festivalgjengerne. Det er stormen "Lillian" som er på vei over norskehavet fra Storbritannia som er årsaken til det turbulente været.

Som tidligere omtalt står tivoliet under festivalen i fare for å bli sperret av som følge av høy vannstand. Nå sender Meteorologisk Institutt også ut farevarsel for dette. Kombinasjonen stormflo og høy vannføring i elva gir ekstra høy vannstand, og høyvann i Drammen er ventet klokken 21.45 fredag.

Farevarselet for vannstand gjelder fra 16.00 fredag og midnatt. 

FARETRUENDE: Bildet ble tatt tidligere denne uka. Vannet er ventet å stige ytterligere.
Powered by Labrador CMS