Uro etter brannalarmer på Marienlyst ungdomsskole

Brannalarmen er utløst av elever en rekke ganger siden skolestart, og det preger både elever, foreldre og ansatte.

Publisert Sist oppdatert

STRØMSØ: DRM24 har denne uka mottatt flere tips om utløste brannalarmer, så godt som daglig denne uka ved skolen. 

Det er sendt ut melding fra skolen til foresatte, hvor rektor Jon Espen Palm uttaler at «frustrasjonen er stor». Overfor DRM24 bekrefter Palm hendelsene, og at det er nå iverksatt tiltak for å få bukt med de uønskede hendelsene.

- Det er noen elever som dessverre har trykket på den manuelle brannmelderen. Det har ikke vært noen branner, sier Palm.

Han vil imidlertid ikke kommentere hvilke konsekvenser dette får for de som står bak.

- Vi følger opp elevene våre hver eneste dag hele året. Nå er vi enda tettere på. Vi har også løpende kontakt med foreldregruppa, FAU og enkeltforeldre, uttaler Palm.

Fredag har Drammen Eiendom vært på stedet og satt opp et sikkerhetssystem over brannmelderne.

Meldinger om bråk

DRM24 er også kjent med informasjon om at det har vært annen uro på skolen etter skolestart, i form av slåssing eller annet bråk med elever.

- Vi har nesten 600 ungdommer her fem dager i uka. Det oppstår konflikter, som vi prøver å løse på best mulig måte. Jeg har vært i ungdomsskolen siden 1999. Det har ikke vært en mer urolig skolestart på Marienlyst i år, ser vi bort fra brannalarmene, sier Palm til DRM24.

Forebyggende leder ved politiet i Drammen, Geir Oustorp, opplyser til DRM24 at de har vært på skolen og bistått etter ønske fra rektor i forbindelse med de utløste brannalarmene.

- Føyer seg inn i rekken

Det er ikke bare på skolen at frustrasjonen er stor, det er den også hos Fremskrittspartiet i Drammen.

- Dette føyer seg inn i rekken av uønskede hendelser i drammensskolen. Nå er det å høy tid at det tas grep og at vi innfører restriktive tiltak. Kameraovervåking som det allerede innført på Galterud kan være en løsning dersom dette ikke er en utfordring som avtar, sier Lavrans Kierulf, som sitter i Hovedutvalget for Oppvekst og Utdanning.

Powered by Labrador CMS