Turvei på Strøtvet åpnet igjen

Ras gjorde at turveien på oversiden av Strøtvetblokkene i Bragernesåsen måtte stenges i våres. Utbedringer er utført og den populære turveien brukes igjen.

Publisert Sist oppdatert

STRØTVET: Steinene som hadde falt ned på turveien på oversiden av Strøtvetblokkene i Bragernesåsen er nå fjernet, skadene på sikringsnettet er reparert og turveien igjen åpen for turgjengere, opplyser Drammen kommune.

Avdeling for anlegg, idrett og natur i Drammen kommun har fulgt situasjonen nøye og vurdert området over litt tid.

– Etter flere vurderinger så vi at eksisterende fjellsikring, som er en stor og massiv betongkonstruksjon i tillegg til fjellsikringsnett, fortsatt sikret godt. Det betø at det holdt å reparere eksisterende nett, forteller Ivar Gaaserud Pettersen, rådgiver avdeling anlegg, idrett og natur.

Kommunen følger med

– Norsk natur, inkudert turveinettet i Drammen, er fra tid til annen utsatt for ras. Det ser vi også på det øvrige veinettet, sier Gåserud Pettersen og fortsetter:

– Det at stein løsner fra fjellet er helt naturlige geologiske prosesser som skjer hele tiden, dog i langsom fart. På turveier som opp gjennom tidene er laget i bratt terreng, kan medføre fare for ras enkelte plasser og det er en umulig oppgave å sikre 100%.

Han forsikrer at alle de som jobber med turveier/skiløyper i kommunen følger med på sideterreng og åpenbare farer.

– Det er også veldig mange våkne og ivrige brukere av marka som varsler oss om de ser noe som vi bør undersøke nærmere. Det setter vi veldig pris på, slik at vi kan gjøre en så god forebyggende jobb som mulig, sier Gåserud Pettersen.

– Har værforholdene noe å si?

– Ja, været har stor betydning for bevegelse av løsmasser og stein. Nedbør har mest og si, men tæle og tining høst og vår påvirker ofte om stein løsner eller ikke, forklarer Gåserud Pettersen og ønsker alle turgåere en fin turhøst, før vinteren setter inn.

– Vis hensyn til hverandre og meld fra om det er noe dere reagerer på, avslutter Gåserud Pettersen.

Powered by Labrador CMS