TUI: Rekordmange reiser på høstferie

Det er stor etterspørsel etter høstferieukene med en økning på 30 % sammenlignet med høstferien i fjor. Charterflyene er fulle, men det er fortsatt noen muligheter med rutefly for dem som er ute i siste liten.

Publisert Sist oppdatert

REISE: Det sier kommunikasjonssjef, Anne Mørk-Løwengreen i TUI Norge.

I høstferien er det solsikre Gran Canaria som er desidert mest populær, men budsjettvennlige Tyrkia klatrer oppover lista og er det tredje mest solgte reisemålet i år. 

At mange velger utlandet i år bekreftes av en undersøkelse Ipsos gjennomførte for NHO Reiseliv i september. Den viste at 60 % av dem som skal ha ferie velger utlandet i høst. 

Full kontroll på reisebudsjettet

– De økonomiske forholdene med høy rente og svak krone gjør at ekstra mange er prisbevisste. Da er Tyrkia et veldig godt valg med mye lavere prisnivå enn i Spania og Hellas. I tillegg får man ofte flotte all inclusive- hoteller med høyere standard til en noe lavere pris. Da har man full kontroll over reisebudsjettet, sier Mørk-Løwengreen.

En annen måte å få mest mulig ut av høstferiebudsjettet er å velge et leilighetshotell, hvor man kan lage mye av maten selv. Det er også veldig populært blant reisende til høstferiefavoritten Gran Canaria.

– Nordmenn velger hovedsakelig enten all inclusive-hotellet RIU Vistamar eller leilighetshotellet Revoli Playa på Gran Canaria. Begge disse hotellene har mange stamgjester som reiser tilbake år etter år, forteller Mørk-Løwengreen.

– Selv om Gran Canaria er den desidert mest populære destinasjonen, er det moro å se at stadig flere velger å reise til en annen av Kanariøyene, nemlig Lanzarote. Her ser vi en økning på 16 % sammenlignet med i fjor og spesielt mange barnefamilier har valgt den spennende vulkanøya i høstferien, sier Mørk-Løwengreen. 

De mest populære reisemålene

  1. Gran Canaria
  2. Kreta
  3. Tyrkia
  4. Kypros
  5. Mallorca
  6. Lanzarote

Reiser verden rundt i høst

Det er også en økende interesse for Albania, Ibiza og Alcudia i høstferien i tillegg til litt mer eksotiske reisemål som Phuket i Thailand, Dubai i emiratene og storbyer som Roma og Napoli i Italia, og Marrakesh i Marokko.

– Det er stadig flere som oppdager at vi har pakkereiser over hele verden, ikke bare til de klassiske Syden-destinasjonene. Så man har mulighet til å oppleve verden i høstferien , men med en trygg reiseoperatør i ryggen, sier Mørk-Løwengreen, kommunikasjonssjef i TUI Norge.

Fleksibilitet betyr reisekupp

Er du på jakt etter et reisekupp, er det lurt å unngå høysesongene, det vil si alle skoleferier.

– Hvis du ønsker en ekstra god pris, hadde jeg heller valgt en sen høstferie i slutten av oktober eller november hvor etterspørselen er lavere. Er du fleksibel på avreisetidspunktet, kan du skaffe deg flotte hoteller på nydelige reisemål til en billig penge i skuldersesongene, sier Mørk-Løwengreen i TUI. 

Powered by Labrador CMS