LOVER FEST: Her fra klubbens seriesølv i 2015. Det er lov å håpe på sportslig suksess også lørdag.

Strømsgodset feirer Marienlysts 100-årsdag

Lørdag 21. september 1924 åpnet Marienlyst Stadion. Strømsgodset varter opp med bursdagsfeiring i anledning jubilanten og hjemmekamp mot Sarpsborg 08 lørdag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

MARIENLYST: Samtidig som tusenvis av mennesker er innom Strømsø i anledning Globusfestivalen inviterer Strømsgodset til bursdagsfeiring på og utenfor stadion lørdag.

Klubben har rigget opp med utendørs skjenkebevilling, åpne griller og salg at mat, drikke - og gratis bursdagskake til alle fra klokken 13.00 på torget mellom Drammenshallen og stadion. Det antydes også at noen kjente personligheter kommer innom for å spandere noen ord på jubilanten i tillegg til annen underholdning.

I tillegg slår Godset på stortromma og selger alle billetter til kampen 16.00 for en hundrelapp.

100 år med «Gamle Gress»

Dette skriver Strømsgodset om historien til Marienlyst:

Etter første verdenskrig meldte behovet for en gressbane seg i Drammen. Mange andre byer hadde fått sin egen gressbane og i 1922 fikk Drafn støtte av fotballforbundet til å starte å lage en gressbane i byen. Arbeidet startet i 1923 og Drammen Kommune tok over prosessen da man så at flere klubber ønsket å spille på gress. 21. september 1924 ble Marienlyst Stadion åpnet med en kamp mellom Drammens bylag og Odd. Siden da har flere klubber og lag hatt Marienlyst Stadion som sin hjemmebane, deriblant Drafn, Skiold og Drammens Ballklubb. Våren 1967 spilte Strømsgodset sin første kamp på Marienlyst. Etter opprykket til øverste divisjon, som den gang het 1. divisjon, bestemte Drammen Kommune at Strømsgodset nå skulle spille sine hjemmekamper på Marienlyst. Siden den gang har Gamle Gress vært vår hjemmebane

Powered by Labrador CMS