AKTUELL: Danmarks bestselgende kvinnelige artist gjennom tidene, Hanne Boel, har vært på Norgesturne med sitt 22. album "Norwegian Recordings" og kommer til Sande med sitt band 20. september.

Store navn på jazzfestival i Sande

Sande Jazzfestival gikk av stabelen for første gang i fjor. I år står navn som Hanne Boel, Thomas Dybdal og Silje Nergaard på scenen neste helg.

Publisert Sist oppdatert

SANDE: Sande Jazzfestival ble arrangert for første gang i 2023, til stor glede for både innbyggere og tilreisende.

Totalt står 17 artister på scenen på syv ulike arenaer rundt omkring i Sande, og sørger for stor oppmerksomhet både blant lokale innbyggere og tilreisende. Nå skal suksessen gjentas og det hele bli en årlig begivenhet.

- Festivalen er bygget opp på små intime konserter på ulike kulturelle og historiske arenaer rundt om i bygda, uttaler arrangøren.

Det hele åpner torsdag 19. september med et for anledningen svensk-norsk samarbeid bestående av den kjente svenske sangerinnen Cecilia Wennersten og den lokale stjernen Christine Meyer, som står i spissen for en funky åpningskonsert med et band bestående av noen av norges fremste musikere.

Billettsalget går unna

Festivalsjef Ove Andheim opplyser til DRM24 at billettsalget går så det suser, og at flere av de mest populære konsertene nærmer seg utsolgt.

- Vi er foran fjorårets i antall solgte billetter, men så har vi også større artister og høyere budsjett, og vil sånn sett også ha litt mer folk enn i fjor. Spørsmålet blir bare hvor mye, sier Andheim til DRM24.

- Men det er fortsatt noen muligheter igjen også på de største konsertene om man er rask, sier Andheim.

SILJE NERGAARD: Var også på programmet i fjor, og holder to konserter i år lørdag 21. september.

Gratis «jazz-tog» fra Drammen

For å bidra med transporten for tilreisende fra drammensområdet har festivalen etablert et samarbeid litt utenom det vanlige med VY.

Dersom du har tenkt seg på konserten med hele Skandinavias soul-diva, Hanne Boel på Boltad Kulturgård, får du gratis togreise fra Drammen til Sande ombord på en «jazzvogn» med livemusikk til festivalen fredag.

I tillegg går det shuttlebusser fra Sande stasjon til konsertarenaene.

- Alt du trenger å gjøre er å vise frem billetten for Hanne Boel-konserten, så er transporten inkludert, uttaler arrangøren.

Jazzfestivalen samarbeider også med Hotell Tollboden i Drammen som offisielt festival-hotell for å innlosjere festival-publikummet som trenger overnatting.

Powered by Labrador CMS