SMEKKFULLT: Bragernes Torg var fylt til randen av festglade drammensere som danset seg inn i de sene nattetimer med DJ Arcteec natt til søndag.

Torgfesten som blåste taket av Drammen

Stemningen var elektrisk da Bragernes Torg ble forvandlet til en gigantisk nattklubb under Elvefestivalen. Nå satses det videre mot 2017.

Publisert Sist oppdatert


DRAMMEN: Etter midnatt natt til søndag var det flere mennesker på klubbdiskoteket under åpen himmel på Bragernes Torg, enn det var på Gamle kirkeplass for å se Veronica Maggio.

Med enorme lyskanoner fra tårnbygningene og et lydrigg som nesten blåste torgseilet av bardunene, eksploderte gratisarrangementet i et inferno av dansende og jublende drammensere foran torgscenen. 

LES OGSÅ: Slik har du aldri sett Bragernes Torg før

- Vanvittig mye mennesker

Trolig var det flere tusen mennesker på torget, noe som tok selv festivalgeneral Tom Søgård på senga.

- Det var vanvittig mye mennesker. Så mange mennesker som danser på et torg er ikke noe man ser andre steder. En kjempesuksess, konstaterer en positivt overrasket Søgård overfor DRM24.no. 

For mannen bak opplegget, Konnerud-gutten Bjørn Morgan Johansen, ble kvelden en eventyrlig bekreftelse på at Bragernes Torg fint lar seg forvandle til en gigantisk utendørs-disko. 

Og at folk elsket det.

Uten sidestykke

Arrangementet ble prøvd ut for første gang under fjorårets Elvefestival. På lørdagskvelden i 2015 ante man konturene av noe stort. I år var alle sider ved eventen skrudd opp fem hakk til. Og for en fest det ble.

- Fredag hadde vi mange ganger flere enn i fjor. I kveld, er det råeste jeg har vært med på. Dette har kommet for å bli, slår Johansen fast etter å ha skrudd ned volumet natt til søndag.

- Den atmosfæren man har klart å skape her, og dra med hele torget og bygningene rundt som kulisser. Det er så kult, og noe jeg er veldig stolt av, sier Johansen.

Når høyttalerne stilnet og diskolyset slukket klokken 01.00 var tilbakemeldingen fra publikum ikke til å ta feil av: 

- Mere, mere, mere.. ! 

- Det Elvefestivalen manglet

Johansen har vært primus motor bak hele torgfesten, og hatt rolle som alt fra scenerigger og konferansier til rollen han trives best i: DJ Arcteec. 

Han er overbevist om at arrangementet på torget har truffet en nerve som Elvefestivalen har manglet. 

- Ingen hadde regnet med hvilket potensiale som fantes her. Vi tilbyr noe Elvefestivalen ikke har hatt før, sier Johansen, og fortsetter:

- Vi henvender oss til en annen målgruppe enn konsertene på Gamle kirkeplass. De som aldri har vært spesielt interessert i rockemusikk finner gjerne veien hit, poengterer Johansen.

Vil utvide i 2017

Oppslutningen viser at Johansen fikk rett. Men selv midt i lykkerusen mener Johansen at potensialet fortsatt ikke er nådd.

Nå håper han at arrangør, kommunen og politiet kan spille på lag for å skape en enda større og bedre tilrettelagt torgfest i 2017.

- Vi har jo for eksempel hørt at politiet ikke har vært så fornøyd, og satte opp aldersgrensen fra 18 til 20 år på lørdag. Forøvrig bør det kunne fortsette frem til stengetid av sikkerhetshensyn. Hvor skal 3-4.000 mennesker gjøre av seg når de blir kastet ut klokken 01.00, spør Johansen. 

I år fikk torgfesten utvidet spilletiden fra midnatt til 01.00 etter at politikerne satte foten ned i kjølvannet av klagestormen på Bragernesfestivalen i 2015. Nykomlingen floppet totalt, og spilte til langt på natt fra Bragernes Strand tre dager på rad. 

Broiler neste år?

- Målet mitt er at neste år blir det enda litt mer av alt. Og så kommer det kanskje større artister hit. 

- Får vi se Broiler på hjemmebane?

- Ja, det skulle ikke forundre meg. De hører jo mer hjemme her enn på Gamle Kirkeplass med tanke på line-up, smiler «torgsjefen» lurt. 

Festivalsjef Søgård kunne ikke allerede søndag kveld forskuttere endringer til neste år, men kunne slå fast følgende: 

- Det var en fantastisk stemning.

LES OGSÅ: Elvefestivalens glemte konsertarena

LES ALT OM ELVEFESTIVALEN 2016 HER

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

DJ ARCTEEC: Bjørn Morgan Johansen (t.h.) og DJ Frederico Fiasco (Fredrik Olsen) kunne juble for massiv respons lørdag kveld.
LIV: Det var få som hadde lyst til å gå hjem da musikken stoppet 01.00 på torget. 
Powered by Labrador CMS