PÅ GULLSTOL: Øyvind Storflors siste 24 minutter vil bli husket med stor glede for Strømsgodset-fansen, og lagkameratene hyllet trønderen med tre kast i lufta foran Godset-unionen etter kampen.

Storflor med frisparkperle i avskjedskampen mot RBK

Med gåsehud-tilstander på Marienlyst, satte trønderen gullpunktum for sitt Strømsgodset-eventyr på klassisk Storflor-vis.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN:  Ikke et Godset-øye var tørt da dommeren blåste av etter 93 minutter. Foran 7.661 tilskuere på Marienlyst Stadion ble Øyvind Storflor hyllet både før, under og etter kampen. Og han kunne ikke bidratt bedre selv.

Han startet på benken, slik det ofte er blitt denne høsten, men det var ikke vanskelig å skjønne at 36-åringen skulle få sine siste minutter på Marienlyst da ett av hans tidligere viktige stoppesteder i karrieren, Rosenborg, gjestet Drammen denne søndagskvelden.

24 minutter skulle det bli for lynvingen, og 78 minutter ut i kampen skjedde det som alle Strømsgodset-supporterne kunne drømme om, i en sesong som ellers har vært begredelig for de marineblå.

Gjorde det igjen

Med frispark fra rundt 20 meter, var det overhodet ingen som proteserte mot at Storflor skulle fyre av godfoten sin, en aller siste gang mot Drammenselva.

Bedre kunne det ikke blitt da han limte ballen i vinkelen, som han så mange ganger har gjort i Godset-drakta siden han kom til Drammen i 2009.

– Det gikk noen tanker gjennom hodet mitt. Men det gjaldt å holde hodet kaldt, å gjøre det jeg skal gjøre. Det var helt rått å se ballen gå inn, sa Storflor til Godset.no etter kampen.

Marienlyst eksploderte, og DRM24s fotograf måtte rømme fra fotosekk og fotoplass da et titalls supportere stormet ned til en stormende jublende Storflor, anført av resten av lagkameratene. Maken til gledesscener har ikke vært å spore på Marienlyst siden seriegullet ble sikret i 2013.

Bedre kunne det altså ikke blitt for Storflor, og Strømsgodset, som virkelig revansjerte seg etter cup-fadesen mot 1. divisjonslaget Kongsvinger på torsdag. Og for Storflor har det vært en spesiell dag å lade opp til.

– Det er så mange fine minner herifra. Det å spille utpå her for siste gang, det gjør at man blir emosjonell. Jeg er glad jeg fikk en god avslutning, sier 36-åringen til klubbens web-TV-kanal.

– En legende i Drammen

Som om ikke 36-åringen fra Trondheim gjennom åtte sesonger hadde skutt seg inn i alles Godset-hjerter, så gjorde han det definitivt denne søndagskvelden.

– Det er trist at han legger opp. Han har kanskje vært en viktigste bidragsyteren siden vi kom opp igjen. Det er blitt seriegull, cupgull, andreplasser. Og han har bidratt med så mange scoringer og assists, sier talsperson for GodsetUnionen, Thor Arne Hanssen.

SE FLERE BILDER FRA KAMPEN HER:


...

Før kampen snakket vi med Hanssen om Storflors betydning for Strømsgodset siden eventyret startet i 2009.

– Han er og blir en evig legende her i Drammen. Han har virkelig vært en stjerne, og vi kommer til hylle ham på vår egen måte etter kampen, sier Hanssen.

Og Godsetsupporterne gjorde det på sitt vis ved å gi Storflor 25.000 kroner han kunne gi til et veldedig formål. For Storflor har også fått forståelse og aksept for hvorfor han legger opp og flytter hjem til Trondheim, selv om Godset-supporterne også i årets siste hjemmekamp dro fram sangen «ett år til, Øyvind, ett år til».

– Vi ville selvfølgelig gjerne hatt han med videre, men alderen spiller nok ikke med ham, og det er ikke alle som kan spille til dem er 40. Samtidig er han fra Trondheim og vil flytte hjem til sine nærmeste, noe man selvsagt forstår veldig godt, sier Hanssen.

Parr med suser i krysset

Oppi all Storflor-magien er det lett å glemme at det var Jonathan Parr som startet scoringsballet for Strømsgodset, da han på lekkert vis lempet ballen i høyre kryss, utagbart for tidligere SIF-keeper Adam Larsen Kwarasey.

At Strømsgodset i tillegg holdt nullen, og attpåtil tok skalpen på årets seriemester, gjorde sitt til at 30. oktober vil bli en av de lyseste dagene på 2016-kalenderen for Godset-fansen.

Cup-exiten mot Kongsvinger var så definitivt glemt, og det er fremdeles mulig å sikre Europa-spill med seier mot Haugesund borte - og Rosenborg-seier i cupfinalen.

DISSE VAR PÅ ÅRETS SISTE HJEMMEKAMP:


...

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

DRØMMEUTGANGSPUNKT: Rett utenfor 16-meteren, i retning GodsetUnionen og Drammenselva, skulle Øyvind Storflor få mulighet til å dette sitt siste frisparkmål i Strømsgodset-drakta...
2-0: ... og når drøm blir til virkelighet i avskjedskampen, ja da må det feires ekstra foran Godset-fansen!
DEN GLEMTE SCORINGEN: I all Storflor-hysteri i etterkant, var det lett å glemme at det var Jonathan Parr som satte den poengivende scoringen etter 52 minutter mot Rosenborg i årets siste kamp på Marienlyst.
Powered by Labrador CMS