STABILT: Forutsigbar og trygg kjøring har betalt seg for Christian Sandmo, som har vist at han er som vinnerkandidat å regne i helgen.

Sandmo med sterk kjøring på hjemmebane

– Nå kan jeg like gjerne vinne hele løpet eller bli sist i semifinalen, sier rallycrossfører Christian Sandmo.

Publisert Sist oppdatert

STJØRDAL: Første dag av EM-runden i rallycross i Stjørdal er unnagjort, og Røyken-børingen Christian Sandmo har markert seg som én av favorittene i klassen TouringCars etter de fire første kvalifiseringsrundene.
Stabil kjøring med to femtetider og to andretider ga ham á poeng sammen med Anders Bråten fra Hønefoss, hvilket betyr at han står i beste startspor i semifinalen som kjøres søndag.
Men Sandmo tar ingen seier og suksess på forhånd.
– Nei, her kan alt skje, og det er minst åtte førere av de 12 som kan vinne, sier Sandmo til Drammen Live24.

Trøbbel med giret

De 12 beste får kjøre semifinale, hvorav seks førere blir fordelt i to semifinaler. Deretter går de tre beste i hver semi videre til finale. Denne finalen vant Christian i fjor, og han håper å gjenta bragden i år.
– Vi tar enkeltløp for enkeltløp, og alt er en bonus. Jeg har litt trøbbel med girindikatoren på bilen så jeg må telle for å vite hvilket gir jeg er i. Man skulle ikke tro at man er avhengig av det, men det er man faktisk. Likevel har det gått bra de to siste omgangen nå, så jeg må si meg veldig fornøyd, sier Sandmo, som har gode statistikker fra rallycrossbanen i Hell ved Stjørdal i Nord-Trønderlag.
Han har vært i finale alle gangene han har kjørt her. To har endt med brutt, mens han i fjor sikret sin første og foreløpige eneste EM-seier i klassen.
– Det er en bane jeg trives godt på, og det har jeg bevist nå også. Men kommer du i en finale så kan alt skje, sier Sandmo.

Temte på 20. plass

26-åringen er forøvrig ikke den eneste lokale på startstreken i helgen. Eikværingen Ole Kristian Temte kjører i EM-klassen for SuperCars, men har slitt med å hevde seg blant de aller beste.
Etter to kjørte omganger ligger han på en foreløpig 20. plass etter en 19. tid i første omgang og et brutt resultat i 2. omgang. For Temte skal det kjøre sto kvalifiseringsomganger til på søndag før semifinalene kjøres i gang.
I VM-klassen er det bergenseren Andreas Bakkerud som har dratt det lengste strået på suverent vis, med to seire av to mulige og dermed full pott etter lørdagens kjøring.

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

BRØT ANDREOMGANG: Ole Kristian Temte kan fremdeles klatre på sammenlagtlisten etter en noe middels første dag på Lånkebanen utenfor Stjørdal i Nord-Trøndelag.
Powered by Labrador CMS