GØY FOR STORE OG SMÅ: De yngste fikk æren av å starte moroa med god hjelp fra mamma og pappa.

Populær løpsfest langs elva

425 deltakere i alle aldre løp så svetten silte i solsteika under Elveløpet, som høstet skryt av både proffer og amatører.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det populære mosjonsløpet gikk av stabelen for syvende gang lørdag, og kunne vise til god fremgang i antall deltakere med 425 løpere som stilte til start i de ulike klassene.

Alt fra uhøytidelig løp med de minste til 10-kilometer med tidtaking ble gjennomført, og i sistnevnte ble det attpåtil satt ny rekord på 32 minutter og 10 sekunder.

- Veldig morsomt og variabelt løp på både grus og asfalt. Kjempefint å løpe langs elva, oppsummerte nybakt rekordholder John Deighan Hanssen fra Asker skiklubb.

SE BILDEGALLERIER OG VIDEO FRA FOLKEFESTEN HER

Gjengangere og nykommere i toppen

Gode tilbakemeldinger vanket det også fra den kvinnelige eliten i løpet.

- Det er første gangen jeg er med, men hit kommer jeg sikkert tilbake senere. Litt i overkant varmt i dag, men det er lite å få gjort noe med. Jeg hadde faktisk ventet å løpe rundt minuttet raskere, sier Heidi D. Pharo (bildet), fornøyd innehaver av kvinnenes raskeste tid på 36.20 på 10-kilometer.

- Et veldig fint løp. Jeg kommer definitivt tilbake for å prøve å slå årets tid, sa Elveløp-debutant Marte Sønstad (bildet under) fra Vidar, med tiden 18.30.

På pallen i begge distansene

En som ikke deltok for første gang var Øystein Mørk (bildet under), som vant 10 kilometers-løpet i historiens første elveløp i 2010.

I år deltok han i både 5- og 10 kilometersløpet, med ambisjoner om å forsvare æren med pallplassering på begge distansene.

Det greide han med 1. plass på 5 kilometer og 3. plass på 10 kilometer, hvor over 200 deltakere stilte til start.

Stas for de yngste

Mens 5- og 10-kilometeren gikk fra Ypsilon, over Landfalløyabrua og ned på motsatt side av elva, gikk barne- og ungdomsløpene den korte sløyfa rundt Øvre Sund Bru og tilbake over Ypsilon.

Her var det lokale talenter fra IL Sandvin som hevdet seg i teten. 11-åringene Simen Johan Teigstad (3.31) og Maria Røland Jensen (3.40) fra Sande stakk begge av med førsteplassene i sine klasser.

- Moro å være med for første gang med tidtaking, var de to unge løpstalentene enige om.

Røland fikk konkurranse fra Johanna Vedal Sjøl (IL Sandvin) som en god nummer to blant jentene, omlag 15 sekunder bak.

Folkefest

Det var godt med publikum og heiarop både i målområdet på Papirbredden og ute i løypa.

Mosjonister, pensjonister, rullestolbrukere og diverse firmaer stilte alle lag med helt ulike kondisjonsnivåer og forutsetninger for løpet. For noen ble det sågar nok å fullføre i den steikende varmen.

- Vi har fått masse god respons fra både publikum og løpere. En vellykket dag, så satser vi på å ta det hele enda et steg videre neste år, sier løpsgeneral Svein-Arne Simensen i IL Sandvin.

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

VINNERNE: Til venstre Øystein Mørk med 1. plass på 5-kilometer og 3. plass på 10-kilometer, til høyre vinner av 10-kilometer John Deighan Hanssen.
Også vinner av kvinnenes 5-kilometer var full av lovord om arrangementet.
BEST I KLASSEN: Maria Røland Jensen, Simen Johan Teigstad og Johanna Vedal Sjøl.
Treningsinstruktørene fra Moov Drammen dro i gang både dans og oppvarming for publikum og deltakere før 10-kilometeren, og samtlige fikk utdelt deltakerpremier fra scenen.