Ole-Kristian Bryhn er klar for OL i Rio!

KAN JUBLE: Ole-Kristian Bryhn har lenge vært forberedt på å reise til OL i Rio de Janeiro. Søndag kom den endelige bekreftelsen.

– Nå mangler jeg bare OL-medaljen

Røykenbøring er klar for sommerlekene i Rio de Janeiro.

Publisert Sist oppdatert

RØYKEN: Etter at skytter Ole-Kristian Bryhn fra Røyken vant uttaksskytingen på 10 meter forrige uke, ble 27-åringen innstilt til tre skytterøvelser under sommer-OL i Brasil om en drøy måned.

Søndag var uttaket klart, uten noen form for overraskelser for Ole-Kristian Bryhn. Men nå kan han virkelig glede seg til brasiliansk skyttersamba med OL-gull som den aller største gulroten.

– Nå gleder jeg meg veldig til konkurransene starter. Men konkurransene er én ting - jeg kjenner det er noe ekstra med hele turen ved å få reise til OL i Brasil, sier en svært spent Ole-Kristian Bryhn til Drammen Live24.

Gull er ikke urealistisk

Han er riktignok ingen førstereisgutt i olympisk sammenheng. Under OL i London i 2012 ble det hederlig 7. plass i helmatchen. Nå får han ytterligere to øvelser å bryne seg på.

– Det blir noe annet enn vanlig verdenscup. Med flere øvelser så får jeg flere kort å spille på. Og den første øvelsen jeg skal ut i er min antatt svakeste øvelse, så da får jeg litt mer gjennomkjøring før jeg skal ut i øvelsene jeg har bedre forutsetninger for, sier skytteren.

Han trener mye, både med geværet og ikke minst med hodet, for å forberede seg best mulig. For når alt kommer til alt så er det viktig at nervene ikke tar overhånd på standplass.

– Det er jo den som til syvende og sist er kaldest i hodet som tar gullet, slår Bryhn fast.

– Hva tenker du om dine egne gullsjanser?

– Hvis jeg har dagen, så kan det skje. Selvfølgelig må jeg ha marginene på min side, men det er ikke helt urealistisk, nei, sier en håpefull røykenbøring, og legger til:

– OL-medalje er det eneste som mangler nå, sammen med et individuelt EM-gull, forklarer Bryhn, som tok sitt første VM-gull i helmatch i 2014.

Slik skyter han

Her kommer en forklaring på de tre ulike øvelsene Bryhn skal skyte.

10 meter luftrifle: 60 skudd stående, hvor inntertieren kan treffes med 0,3 millimeters margin på skiva. De åtte beste etter 60 skudd går til finale. Da nullstilles poengsummene, og alle starter finalene med samme utgangspunkt.

50 meter liggende: 60 skudd i innledende skyting, hvor de åtte beste - i likhet med luftrifle - går videre til finale.

50 meter helmatch: 40 skudd knestående, 40 skudd liggende og 40 skudd stående. På samme måte som de nevnte øvelsene, går de åtte beste til finale hvor man starter på blanke ark.

– Dette er selve maratonen, fem-mila, eller manndomsprøva om du vil, forklarer Bryhn med et smil.

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

FOTO: NORGES SKYTTERFORBUND
Powered by Labrador CMS