MARINEBLÅ LEGENDE: Øyvind Storflor har markert seg som en legende i Strømsgodset med bøttevis av scoringer og assist, og spesielt for sine frisparkperler som ofte er utagbare for keeperen.

Godset-epoken som farget Storflors fotballkarriere

– Hvis fotballkarrieren er over nå, så er jeg godt fornøyd med hva jeg har fått oppleve.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Øyvind Storflor tar en velfortjent lunsj etter nok en fullført treningsøkt på Marienlyst. De er det blitt mange av siden han trådte sine trønderben som Strømsgodset-spiller her for første gang i 2009.
Han signaliserte for en uke siden at dette blir hans siste sesong som Strømsgodset-spiller. Og kanskje siste sesong som fotballspiller. Ingen vet, heller ikke Øyvind selv, om han kommer til å stå på dommerkortet neste år.
– Her i Strømsgodset har jeg fått flere medaljer. Her er jeg godt fornøyd med utbyttet jeg har fått. Om jeg spiller fotball neste år så må det dukke opp noe interessant, men det tenker jeg ikke noe på nå, forteller Storflor.

Sulten på cup-finale

Han nyter lakse-lunsjen mens vi ser tilbake på hva han har opplevd i den marineblå drakta. Cupgull i 2010, sølv i 2012 og 2015, og ikke minst seriegullet i 2013.
– Jeg har opplevd mye bra, og jeg føler ikke jeg trenger å oppleve så mye mer som fotballspiller.
– Men det hadde vært deilig å avslutte med en tur til Ullevaal senere i høst?
– Det hadde vært et fint punktum det. Det er viktig at laget har en gulrot nå å strekke seg etter, ettersom det trøbler litt i serien. Men det er ikke gitt at vi spiller cupfinale i år. Vålerenga blir en tøff kamp, men jeg håper det kommer mange til Marienlyst, med flomlys og god stemning, sier Strømsgodset ubestridte assistkonge.

Supportersangen holdt ikke

Og frispark-konge. Generelt en publikumsyndling. Såpass at supporterne i hele år har viet egen sang til Storflor med en ærlig bønn om å forlenge kontrakten. Dessverre endte det ikke med supporternes ønske denne gang.
– Det er en veldig fin sang da. Og jeg har prøvd å la den holde så lenge som mulig, sier 37-åringen med glimt i øyet.
Men ønsket om å returnere til barndomstraktene, hvorpå familien allerede har vendt nesen hjem til Trondheim, stod for sterkt. Så sterkt at det er derfor han er i en 50/50-situasjon om han i det hele tatt kommer til å fortsette som fotballspiller.
– Det er for det meste fotballen som har holdt meg her nede. Resten av familie og venner er i Trondheim. Jeg har vært her nede en del år nå, og Strømsgodset har blitt en stor del av voksnelivet mitt. Men jeg føler meg heldig som har fått lov til å være med på den store oppturen sammen med klubben.
Han innrømmer at det skal mye til for at han blir å finne i Rosenborg-drakt neste år. Kanskje Ranheim eller Levanger? Han utelukker ikke 1. divisjon, men som han gjentar:
– Det må dukke opp noe interessant før jeg vurderer noe som helst. 

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

MINNERIKT: Øyvind Storflor opplevde seriegull i 2013, som ett av hans største minner i Godset-epoken. Her sammen med daværende spydspiss Peter Kovacs og Bismarck "Nana" Boateng.
ASSISTKONGE: Øyvind Storflor er kjent for sin nese for å sette opp ballen for målscorerne i Strømsgodset, i tillegg til sine egne frisparkperler.
Powered by Labrador CMS