SE VIDEO: Johnny Cash-konsert i Ringerike fengsel

I FENGSEL: Vokalist Marianne Jagland Kjeldsen og Vegard Holmen sammen med resten av «The Boys Named Sue» søndag 1. mai.

Folsom Prison Blues på Ringerike

I vaskekte Johnny Cash-ånd fikk de innsatte på Ringerike fengsel en konsertopplevelse som ristet i fengselsmurene.

Publisert Sist oppdatert


RINGERIKE: - We are The boys named Sue and we play the music of Johnny Cash!

Vokalist og frontfigur Vegard Holmen har akkurat entret scenen til øredøvende jubel og trampeklapp i den første av tre konserter for til sammen 130 fanger på Ringerike fengsel.

Nærmere 50 innsatte har i forkant blitt ledsaget inn gymsalen bak de syv meter høye murene på høyrisikofengselet. Her er det ingen speidergutter, men hardkokte kriminelle som soner lange dommer for alvorlige forbrytelser.

Spesielt øyeblikk

Konserten for de innsatte avslutter bandets vårturné, og er på dagen lagt til 60-årsjubileet for utgivelsen av den velkjente klassikeren «Walk The Line».

Det drammensbaserte coverbandet leverer trolig norges beste tolkning av den amerikanske country-legenden, og sparte ikke på kruttet i møtet med det spesielle konsertpublikummet. 

Og akkurat som legenden selv gjorde det i Folsom Prison i 1968, fikk bandet en overveldende god respons fra salen på sitt autentiske soundtrack. 

- Dette er spesielt for oss, og noe vi har sett frem til lenge. Det er umulig å vite hva du får, men det var tydelig at mange kjente flere av låtene, sier gitarist Tor Erik Fredheim.

- Rett i hjerterota

Johnny Cash ble i sin tid ekstra populær for nettopp fengselskonsertene han gjorde på bakgrunn av tekstene de innsatte kunne identifisere seg med. Og effekten er fortsatt tilstede, 50 år etter.

Kanskje aller størst inntrykk hos de innsatte gjorde konsertopplevelsen på Kai, som fra før hadde et sterkt forhold til Johnny Cash. Denne helga var det på dagen tre år siden han ble fengslet for drap.

- Det har vært en tøff helg for meg, så at disse kommer og gir meg en oppmuntring i hverdagen er flott. Det er flere av låtene som går rett i hjerterota mi, sier mannen som soner en dom på 13,5 år.

- Johnny Cash levde selv et tøft liv, og betyr mye mer for meg nå når jeg sitter her enn når jeg var ute. Jeg fikk frysninger, sier Kai, som takket bandet personlig etter konserten. 

LES OGSÅ: Johnny Cash for alle penga på The Pipe

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

Han ble mektig imponert over konsertopplevelsen - for anledningen kledd i helsvart som «the man himself». 
Powered by Labrador CMS