SCORINGSJUBEL: Fire ganger satt ballen i nota på fotballens festdag 16. mai på Marienlyst stadion. Tre av scoringene kom mot Godset-supporterne i retning Drammenselva. Da smaker det ekstra godt å våkne opp til nasjonaldagen på tirsdag.

16. mai-fest og målbonanza for Godset

– Jeg kjente jeg fikk et godt treff ja. Og da var det ekstra deilig å se at plasseringa var så god.

DRAMMEN: Det er Øyvind Storflors ord etter at han limte ballen i nettaket fra 20 meter på dødball hjemme mot Sarpsborg på selveste nasjonaldagen for norsk fotball.
16. mai er og blir noe spesielt. Ekstra spesielt blir det når tre av fire Godset-scoringer kommer mot elva, mot supporterne, i 2. omgang, etter en noe uggen 1. omgang – for å bruke trener Bjørn Petter Ingebretsens ord.
1-0 før hvilen, i regi av scoringsdebutant Jonathan Parr, som fortjent ble kåret til banens beste spiller. Og 2-0, en etterlengtet dødballscoring fra Gustav Valsvik etter 65 minutters spill. Men skal vi tro Arne Scheies legendariske utsagn om en såkalt «farlig 2-0-ledelse», så kan vi i alle fall gi dødballkongen Øyvind Storflor æren av å sette spikeren i Sarpsborg-kista. På skikkelig Storflor-vis, kongen av dødballer sett med Godset-øyne. Kuleramma stoppet til slutt på 4-0 til de marineblå etter at Marcus Pedersen avsluttet scoringsballet.
Se bildegalleri fra kampen her:

...

Rødt kort til Sarpsborg

Tokmac Nguen kom i voldsom fart og ble felt rett utenfor 16-meteren bare minuttet etter at Valsvik hadde stusset inn Storflors hjørnespark etter en drøy time. Sarpsborg ble samtidig belønnet med rødt kort i den situasjonen.
Og når Godset og Storflor får sjansen fra drøye 20 meter på frispark, så stiger pulsen litt ekstra hos både trener Ingebretsen og ikke minst en tribune fylt opp av Godsetunionen.
– Man vet det blir farlig når Storflor får det holdet. Man forventer at noe kommer til å skje, forklarer trener Ingebretsen til Drammen Live24 etter kampen.

...

Småsyk Pedersen

En annen som bidro i scoringsballet var superspissen Marcus Pedersen, som fikk æren av å sette inn den fjerde og siste scoringen for kvelden. Ketchup-effekten med tre mål på åtte minutter ble avsluttet med en ekstra lang tå fra Hamar.
Men Pedersen selv var ikke fornøyd med seg selv, og følte seg heller ikke særlig frisk gjennom kampen. Ikke at det skulle stoppe hardhausen fra Hedmark.
– Jeg følte meg uggen i magen og følte ikke jeg spilte noen god match. De siste kampene har jeg heller ikke vært noe god. Men det er fint å få mål på dårlige dager, slår 26-åringen fast, som har scoret imponerende 16 mål de siste 17 kampene han har stilt i Godset-drakt.
– Men du tenkte ikke på å bytte da du kjente du ikke var helt i slag?
– Neinei, jeg skal score mål jeg, sier Pedersen, som fikk en kontant og presis pasning fra lagkamerat Lars Chr. Vilsvik etter 73 minutter.
– Han finner meg igjen. Vi har en god link, og jeg vet hvor han slår ballen.
Trener Ingebretsen vil dog skryte av Pedersen, og la egentlig ikke merke til den noe reduserte formen på angrepsspilleren.
– Jeg er fornøyd med at han scorer, men også hvordan han jobber og setter press. Han gjør en manns jobb i dag, sier Godset-treneren.
SE KAMPEN I BILDER HER

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

SCORINGEN: Her setter Storflor frisparkperlen på klassisk Storflor-vis utagbart for Sarpsborg-forsvaret.Og slik er Storflors oppskrift på frisparkperler som ender i scoring:– Nå er det først og fremst viktig å ikke la seg påvirke av det ytre, spesielt når det er foran Godset-supporterne. Man må inn i sin egen boble og kun tenke det man har gjort på trening, og ikke noe annet. Så er det bare å fokusere alt på å få et godt treff, og satse på at du får duppet ballen og ikke skyte den langt til himmels.– Hvordan er da følelsen å se at den går i mål?– Veldig deilig. Spesielt når jeg kjenner at jeg får et godt treff, og ser også at plasseringen er god ettersom han på streken ikke rekker opp til ballen, sier Storflor til Drammen Live24.Han fortsetter å blomstre i Godset-trøya, rutinert som han er. Og når Godset-supporterne synger «Tre år til, Øyvind, tre år til. Til du dør, Øyvind, til du dør.», så er det et tydelig signal på at de vil beholde den trønderske ringreven.– Det blir en femårskontrakt nå, ja, fleiper Storflor, og legger til at det er stas og fremdeles kunne bidra.Se publikumsbilder fra kampen her:
TAKKET PUBLIKUM: Trener Bjørn Petter Ingebretsen kunne glede seg over en sterk 16. mai-seier sammen med resten av Godset-supporterne etter kampen.