SKUFFET: Christian Sandmo hadde god grunn til å være skuffet etter at en ødelagt girkasse satte ham ut av spill i den store svenske EM-runden.

100.000 kroner opp i røyk for Sandmo

Et girkassehavari i rallycross er ikke gratis. Det har Christian Sandmo nå fått kjenne på for andre gang.

Publisert Sist oppdatert

HØLJES/RØYKEN: Årets EM-sesong har ikke vært av det positive kaliberet for røykenbøringen Christian Sandmo, som kjører i TouringCars-klassen.

Denne helgen, under det som skulle blitt årets høydepunkt, ble dessverre et nytt levende mareritt. Girkassa sa takk for seg etter tre kjørte omganger - på skikkelig vis.

– Hvis du åpner opp girkassa, så ser det ut som en sandkasse inni der, sier Sandmo skuffet.

10.000 nordmenn

For han hadde håpet å kjempe om semifinaler, og kanskje finale, under den svenske VM- og EM-runden i Høljes som huset over 44.000 tilskuere. Rundt 10.000 av dem var nordmenn.

– Denne helga ble kortere enn planlagt. Sånn er det inni mellom. Vi trodde alt var i orden for en gangs skyld, men nå ryker det ting som vi ikke har kontroll over, sier Sandmo.

For som han selv sier; et girkassehavari av denne typen skal ikke skje. Nå må han ut med minimum 100.000 kroner for å få fikset en ny. Kanskje aller helst fra et annet merke.

– Det er andre gang i løpet av et års tid at dette skjer. Og jeg er ikke alene om å ødelegge en slik girkasse.

EM-exit

– Hvordan er motivasjonen din til å kjøre etter all denne motgangen?

– Vi er jo så klart vant til at det kan skje. Men nå har det blitt litt mye. Vi får kjøre neste løp og se, sier Sandmo.

Og med neste løp mener han det nord-europeiske mesterskapet i Latvia førstkommende helg. For noe mer EM i år blir det ikke.

– Nei, det er ikke noe vits i å bruke 200.000 kroner på å trille rundt og være med. Det holder nok at over 100.000 røyk nå i helga, sier han.

Ole Kristian Temte hadde heller ingen god helg i EM-klassen i SuperCars. Foruten 14. tiden i den andre omgangen, slet mannen fra Krokstadelva med å henge på de aller beste, og det ble også en ødelagt forstilling i den siste kvalifiseringsomgangen.

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

KREVENDE: Banen i svenske Høljes er morsom for publikum og krevende for førerne, og selv om Christian Sandmo egentlig henger med i europatoppen, var det bare å pakke sakene etter at girkassa sa takk for seg.
Powered by Labrador CMS