Økt satsing på svømmeopplæring er viktig for Drammen kommune.

Gir alle 3. klassinger i Drammen gratis bad i sommer

Drammensbadet gir alle 3. klassinger i Drammen Kommune gratis bad i skoleferien.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: For å lære å svømme og bli trygge i vannet, trenger barna mengdetrening.

- Med skjerpete kompetansemål i 4. klasse ønsker vi at alle 3. klassinger (barn født 2010) i Drammen Kommune skal få mulighet til å trene ekstra mye nå i sommer, uansett vær, uttaler Drammensbadet i en pressemelding.

Andel prosent som er svømmedyktige i 4.klasse er klart forbedret de siste året. I 2015 var 50 % av alle 4. klassinger svømmedyktige i Norge. I 2018 er andelen i Drammen kommune økt til 78 % for 4. klassingene.

- Dette etter at våre svømmelærere bidro med sin kunnskap og erfaring i samarbeid med utdanningsdirektør i kommunen for å endre opplegget til skolene. Resultatet ble obligatorisk oppstart av skolesvømming allerede fra 1. klasse.

Prøveprosjekt

- Vi på Drammensbadet ønsker å bidra med et prøveprosjekt denne sommeren, slik at Drammen Kommune sine elever nærmer seg 100 % svømmedyktighet. Vi tester dette i skoleferien for å se om det kan hjelpe elevene når de starter med sin svømmeopplæring i 4. klasse til høsten.

Vanlige trivsels- og baderegler, gjelder fortsatt for alle i sommerferien. Det betyr at barn under 12 år av sikkerhetsmessige årsaker må ha med seg en ledsager over 18 år. 

- Dersom barnet ikke er svømmedyktig, må den voksne selvsagt bade sammen med barnet, opplyser Drammensbadet.

TRYGGE: 4. klasse-barn har blitt trygge og mestrer vann og klatreveggen. (FOTO: DRAMMENSBADET)
Powered by Labrador CMS