NY STRØMGIGANT: Det nye «Energibygget» på Grønland, kledd i solcellepaneler, skal huse Energiselskapet Buskerud og Lier Everk. De flytter inn i starten av 2016.

EB går sammen med Lier Everk og Hadeland Energi

Strømselskapene slår seg sammen for å «samle de smarte strømhodene i et selskap», og vil levere strøm til 170.000 mennesker i Nedre Buskerud og Hadeland.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det opplyser Energiselskapet Buskerud i en pressemelding tirsdag formiddag. De tre aktørene har gått sammen for å skape to nye regionale selskap - et nettselskap og et kraftomsetningsselskap. 

- Lier, EB og Hadeland har slått seg sammen for å skape nye selskap for fremtiden som kan møte kundenes og myndighetens krav til sikker strømforsyning og gode strømprodukter til lavest mulig pris. Dette er den beste løsningen for fremtidig utvikling av nettleie, leveringssikkerhet og teknologisk kompetanse, sier konsernsjef Pål Skjæggestad i EB.

Ingen vil miste jobbene sine som følge av sammenslåingene. De ansatte i EB og Lier flytter sammen i det nye «Energibygget» på Grønland i Drammen i 2016, mens de som jobber på Hadeland fortsetter i jobbene der.

Favner 170.000 mennesker

Det nye selskapet vil ha en såkalt «nettkapital» på 1,4 milliarder kroner, og levere strøm til 90.000 kunder – eller 170.000 mennesker i nedre Buskerud og på Hadeland. 

Inntil videre vil selskapene operere under samme navn som tidligere, men kommer til å lansere et felles navn på et senere tidspunkt.

Vil profittere på sammenslåing

- Vi er veldig stolte av å ha fått til dette. I bransjen har det vært mye diskusjon de siste årene om sammenslåinger. Nå er vi blant de første i landet som følger opp og gjennomfører det som er veldig tydelige signal fra sentrale myndigheter. Vi tror det er en stor fordel både for kundene våre og eierne at vi er tidlig ute med sammenslåing, sier adm. direktør Tore Morten Wetterhus i det nye nettselskapet.

Tanken bak sammenslåingen skal være å hente ut gevinster gjennom synergieffekter og å samle de smarte strømhodene i et selskap.

- Vi driver med noe av den viktigste infrastrukturen i Norge. Strøm er stadig viktigere i livene våre - vi bruker strøm til alt – og forventer å ha det 24 timer i døgnet, hele året. Det stiller krav til oss som selskap. Vi må utvikle oss, ikke minst på teknologi, og søke nye smarte og effektive samarbeid, sier Jan Vidar Thoresen, tidligere leder av Lier Everk, og nå administrerende direktør i det nye markedsselskapet.

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

SIGNERTE SAMARBEIDET: Fv. Tore Morten Wetterhus, ny administrerende direktør i nettselskapet, Pål Skjæggestad, konsernsjef EB, Bjørn Niklas Sjøstrøm, ny styreleder i nettselskapet, Bent Inge Bye, ordfører Nedre Eiker kommune (Ap), Vidar Lande, avtroppende ordfører i Kongsberg kommune (Ap), Arnt Holberg, styreleder Lier Everk, Jan Vidar Thoresen, ny administrerende direktør i kraftomsetningsselskapet. FOTO: PRESSEBILDE
Powered by Labrador CMS