Ordfører Kjell Arne Hermansen har instruert kommunedirektør Trude Andresen til å undersøke hvilket handlingsrom kommunen har for å bevare psykiatritilbudet som nå står i fare for å forsvinne.

Tar grep for å hindre DPS-nedlegging på Konnerud

Ordføreren varsler mobilisering etter å ha fått med seg et enstemmig kommunestyremøte på følge opp saken.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Ordfører Kjell Arne Hermansen innledet tirsdagens kommunestyremøte med saken om mandagens styrevedtak i Vestre Viken om nedleggelse av det døgnpsykiatriske (DPS) tilbudet på Konnerud.

Helseforetaket vil samlokalisere flere enheter for å spare penger, men brukere, pårørende og ansatte har kommet med kraftige reaksjoner på planene. Drammensordfører Hermansen har fått en negativ tilbakemelding på en henvendelse til Vestre Viken, og derfor forsøker han nå nye metoder ettersom det fortsatt ikke er klart når nedleggelsen vil finne sted.

- Jeg vil mobilisere mot denne avgjørelsen, og ønsker å bestille en sak fra admininstrasjonen for å følge opp at våre innbyggere blir ivaretatt, sa Hermansen, og la til at det ville dreie seg om rettigheter og muligheter og samhandling med Vestre Viken.

Senterpartiets Simon Nordanger ville gå enda lenger, og manet til en enda mer kraftfull respons.

- Denne saken er allerede løftet av Hovedutvalget for Arbeid og Inkludering, og det er gjort klart  at helseforetaket med denne beslutningen bryter med stortingsmeldingens bestilling om hvordan psykiatrien skal fungere, sier Nordanger.

Han fikk til svar fra ordføreren at hensikten nå er å «sette saken på dagsorden for videre fremdrift fortest mulig», og forslaget ble enstemmig vedtatt.

Det er planlagt å flytte den psykiatriske virksomheten fra Blakstad sykehus til det nye sykehuset i Drammen, som også vil inkludere en DPS-enhet. Hvorvidt dette blir en fullgod erstatning for tilbudet på Konnerud er imidlertid uklart.

Powered by Labrador CMS