MENINGER: Sajid Mukhtar
Gruppeleder Partiet Sentrum Drammen

Svar til SIAN: Fakta fremfor usannheter

MENINGER: Jeg pleier vanligvis ikke å svare på usannheter og grunnløse påstander, men jeg ønsker å avklare min posisjon for dem som er usikre, og for dem som blindt følger SIANs retorikk. Det er viktig at folk har tilgang til fakta for å danne sine egne meninger.

Mitt engasjement i politikken er et bevis på min tro på demokratiske verdier og fellesskap. Som folkevalgt føler jeg meg privilegert som kan representere Partiet Sentrum, som jobber mot utenforskap og for et mangfoldig samfunn. Dette står i sterk kontrast til SIANs forsøk på å spre splittelse og hat.

1. Beskyldningen om en "hatefull voldsideologi":

Thorsen påstår at jeg fremmer en "hatefull voldsideologi." Dette er en alvorlig og uriktig påstand. Min politiske innsats har alltid vært basert på fred, respekt og sameksistens. Da jeg deltok ved SIAN-markeringen for to år siden, var det for å dele ut roser og oppfordre ungdommer til å unngå provokasjoner. Jeg tror på dialog fremfor konfrontasjon. Da jeg ledet Drammen Moske, deltok jeg også i dialogmøter med SIAN fordi jeg mener på ekte dialog og åpenhet. Dette er dokumentert i media og viser min forpliktelse til fred og forståelse.

2. Påstanden om "fravær av ikke-muslimsk opposisjon":

Thorsen hevder at islams definisjon av "fred" innebærer fravær av ikke-muslimsk opposisjon. Dette er en grov forvrengning av sannheten. Islam, som andre store verdensreligioner, fremmer verdier som harmoni, rettferdighet og respekt. De fleste av verdens 1,7 milliarder muslimer, inkludert de over 230 000 i Norge, ønsker å leve i fred og bidrar positivt til samfunnet de bor i. Slike udokumenterte påstander er typisk for SIANs strategi om å spre frykt og misforståelser.

3. Offerrollen og SIANs hatretorikk:

SIAN forsøker å fremstille seg selv som ofre for angrep, mens de selv sprer hatretorikk og provoserer frem konflikter. Dette er ikke en legitim utøvelse av ytringsfrihet, men et forsøk på å skape splid. SIAN hevder å representere det norske folk, men sannheten er at kun en marginal del av befolkningen støtter deres synspunkter. De fleste nordmenn, meg inkludert, ønsker fredelig sameksistens.

4. SIANs forsøk på å kontrollere debatten:

I stedet for å la seg styre av SIANs personangrep og feilinformasjon, velger jeg å holde meg til fakta. Mitt politiske arbeid handler om å bygge broer og skape et inkluderende samfunn. Jeg vil ikke ty til personangrep, fordi jeg tror på verdien av en saklig debatt basert på fakta og gjensidig respekt.

5. Min oppfordring: SIAN kommer, men du trenger ikke å komme

Den beste løsningen er å gjøre som Drammen gjorde i 2022: Hold deg borte fra Strømsø torg og la være å gi SIAN den oppmerksomheten de søker. Hvis du likevel ønsker å møte opp, bli med oss og del ut roser til motdemonstrantene. Sammen kan vi oppmuntre dem til å ikke la seg provosere av hatefull retorikk. La oss vise at fred og samhold alltid vil overvinne hat.

Av
Sajid Mukhtar, Gruppeleder
Partiet Sentrum Drammen

Powered by Labrador CMS