Det ble ingen feiring for fylkesordfører Tore Opdal Hansen (H) da statsbudsjettet ble lagt frem mandag.

Statsbudsjettet: - Ingen ting som endrer Buskeruds situasjon

Fylkesordføreren varsler kraftige kutt innen utdanningssektoren som følge av et sulteforet budsjett.

Publisert Sist oppdatert

BUSKERUD: Forslaget til statsbudsjett fra Regjeringen er som tidligere varslet. Buskerud fylkeskommune får frie inntekter på 4064,5 mnok i statsbudsjettet mot 4066,1 mnok i kommuneproposisjonen, uttaler Buskerud Fylkeskommune i en pressemelding.

- Det er derfor ingenting som endrer Buskeruds økonomiske situasjon. Det blir behov for å bruke mindre penger i Buskerud og i de andre fylkene. Det bør Regjeringen fortelle landets elever, kollektivreisende og andre som bruker fylkenes tjenester. Det blir dårligere, og det er villet, uttaler fylkesordfører Tore Opdal Hansen (H).

- Samtidig som det er krise i økonomien i en rekke norske fylker og kommuner, brukes det penger i stort monn inn i statlig virksomhet. Det er det verdt å merke seg, fortsetter Opdal Hansen.

Varsler kraftige kutt innen utdanning

KS var tidligere mandag ute og krevde at Stortinget måtte gi kommuner og fylkeskommuner et kraftig løft.

- Nå må vi sette vår lit til at stortingsflertallet ser denne skjevfordelingen bedre enn det regjeringen gjør – og ønsker å gjøre noe med det - før statsbudsjettet skal endelig behandles og vedtas i Stortinget. Jeg har ikke store forhåpninger, sier Opdal Hansen.

Skjer ikke det, vil det gå hardt utover utdanningssektoren i fylkeskommunen, varsler fylkesordføreren.

- Får vi ikke økte inntekter – må vi redusere utgifter. Siden utdanning representerer halvparten av budsjettet, vil vi tvinges til å ta grep. Ikke fordi vi vil, men fordi vi må.

Powered by Labrador CMS