MENINGER: Geir Blom
Pensjonistpartiet

Nei Mads Hilden vi serverer ikke ribbe med rød saus til pasientene i Drammen kommune!!

MENINGER: Av og til kan debatter i kommunestyret være underholdende og andre ganger ikke.

Når gruppeleder i Arbeiderpartiet fra kommunestyrets talerstol forteller om hvordan ansatte man er arbeidsgiver for, tydeligvis har lagt seg til uvanen å servere rød saus til ribba snur man situasjonen rundt matverter i sykehjem på hodet.

Først vil jeg si at jeg som ansatt på sykehjem i Drammen kommune har jobbet over 20 julaftener. Jeg har ikke inntrykk av at denne problemstillingen er særlig fremtredende, men kan Hilden legge frem dokumentasjon på dette deler jeg gjerne en porsjon ribbe med rød saus med han. Tro meg når jeg sier jeg har sett merkeligere matkombinasjoner utført av pasienten selv. Litt dokumentasjon kan vel kreves når man fra høysetet i kommunestyresalen angriper sine ansatte mener nå jeg.

Innføring av matverter er en viktig sak for Pensjonistpartiet da det vil frigjøre helsepersonell som da kan utføre sine oppgaver i avdelingen og ikke på kjøkkenet.

Det sikres god matkvalitet ut i avdelingene og ivaretar nødvendig mathygiene, noe som er vanskelig i dag hvor helsepersonell må løpe (ja i perioder må vi det) mellom tunge urene stell med alt det innebærer, for så å gjennomføre nødvendige hygienetiltak før man lager i stand mat. Dette er en stor tidstyv i en presset og stresset hverdag.

Og kanskje viktigst av alt, en matvert fjerner ikke den påståtte røde sausen på ribba. Det er det kunnskap som gjør.

Økt kunnskap innen fagområde man utøver uansett nivå gir økt effektivitet og økt sikkerhet til den oppgaven man skal utføre. Det er der vi må legge fokuset videre. Det å argumentere for en sak med angrep på en eller annen ansatt som kanskje en eller annen gang i tiden har gjort en tabbe blir feil for meg. Slike feil oppstår grunnet manglende opplæring eller feil i ansettelsesrutiner. Ansatte har ikke ansatt seg selv og de har heller ikke lært opp seg selv.

Kanskje det er her svikten virkelig befinner seg og ikke i den røde sausen?

Ansatte i Drammen kommune gjør en kjempejobb hver eneste dag og dette bør hylles fra talerstolen. Kommunestyrets talerstol bør ikke være et talerør som skaper utrygghet blant ansatte.

Er det min feil som blir trukket frem neste gang?

Av
Geir Blom
Hjelpepleier
Leder i Pensjonistpartiet Drammen

Powered by Labrador CMS