MENINGER: Kjell Arne Hermansen
Ordførerkandidat, Drammen Høyre

Kommunen må ta hensyn til innbyggernes økonomi

MENINGER: I en tid hvor rentene øker og varer og tjenester blir dyrere vil Høyre gjøre vårt for å beskytte innbyggerne i Drammen mot unødvendige økonomiske byrder. Vi mener at kommunens rolle ikke bare er å levere tjenester, men også å skape en gunstig økonomisk ramme som bidrar til trygg økonomi for våre innbyggere. Trygg og god økonomi er ekte velferd.

Høyre er klare i vårt standpunkt mot eiendomsskatt, mens flere av de rødgrønne partiene er for. Dette er en usosial skatt som kan ramme hardt for de som allerede strever for å opprettholde hjem og økonomi. Derfor sier vi alltid nei til å innføre eiendomsskatt i Drammen. Vi forplikter oss til å arbeide for alternativer som ikke går på bekostning av innbyggernes velvære, og vi vil søke løsninger som bidrar til at Drammen kommune ikke blir en by bygget på økonomiske byrder.

Aass Bryggeri har en lang historie og er en del av Drammens kulturarv, og Høyre er stolte av å støtte bryggeriets rolle i vår bys vekst. Ikke bare er bryggeriet en symbolsk skatt for vårt fellesskap, men det har også praktiske fordeler for våre innbyggere. Ved å opprettholde og styrke Aass Bryggeri i Drammen, kan vi bidra til lavere vannavgifter for innbyggerne våre. Dette er et eksempel på hvordan en sunn næringsvirksomhet kan ha positive ringvirkninger for vårt samfunn. Derfor er det viktig for Høyre å støtte bryggeriet når de ber om kommunens hjelp.

En slank administrasjon er nøkkelen til å holde kommunale gebyrer på et minimum. Høyre forstår viktigheten av å ha en effektiv offentlig administrasjon som kan håndtere oppgavene på en kostnadseffektiv måte. Vi vil jobbe for å eliminere unødvendig byråkrati, fremme digitalisering og iverksette tiltak for å sikre at pengene våre brukes på en måte som gir mest mulig verdi tilbake til innbyggerne.

Vi vil søke løsninger som bidrar til at Drammen kommune ikke blir en by bygget på økonomiske byrder


Bomringer rundt byer har alltid vært et kontroversielt tema, spesielt når det gjelder økonomisk belastning for innbyggerne. Både deler av næringslivet og flere rødgrønne partier ønsker å gjerde Drammen inne i en bomring. Høyre er på linje med våre innbyggeres bekymringer og er motstandere av å pålegge våre borgere en urimelig økonomisk byrde gjennom bomringer. Vi sa nei til Buskerudbypakke 2 i 2019, og vi sier nei til bomring nå.

Høyres engasjement for Drammens økonomiske fremtid dypt forankret i vårt ønske om å beskytte og forbedre livene til våre innbyggere. Vi sier nei til usosial eiendomsskatt, jobber for å opprettholde Aass Bryggeri for å gi økonomisk lettelse gjennom lavere vannavgifter, understreker betydningen av en slank administrasjon for å holde gebyrer lave og sier nei til dyre bomringer som kan påføre innbyggerne unødvendig økonomisk byrde. Vi vil fortsette å arbeide for et økonomisk sunt og bærekraftig Drammen som alle innbyggere kan være stolte av.

Av
Kjell Arne Hermansen
Ordførerkandidat, Drammen Høyre

Powered by Labrador CMS