MENINGER: Bijan Gharahkhani
Avtroppende leder i Buskerud Innvandrerråd

Bijan Gharahkani takker for seg etter 24 år som leder av Innvandrerrådet

Jeg elsker Norge!

- Vårt fokus har vært brobygging og integreringsarbeid for å skape et godt samfunn for alle.

MENINGER: Vi har i alle år vært engasjert fordi vi ønsker en bedre hverdag for andre og den største gleden vi kan ha, det er å gjøre andre glade. Vi må stå sammen og være glade i hverandre. Selv om verden virker urettferdig, så finnes det mennesker som står for rettferdighet.

Det som gjør meg stolt over å kalle meg selv norsk, er at vi stiller opp for en bedre verden. Ja, vi er med på dugnad i våre lokalsamfunn, men vi er også med på dugnad for en bedre verden. Jeg gleder meg sammen med mange andre til å jobbe videre med å skape glede, fred, og mulighet til å jobbe enda hardere for toleranse og holdningsskapende arbeid.

Vi trenger en ny giv i toleransearbeidet i dag, mer enn noen gang. Toleranseutfordringene forsvinner aldri. Vi vil forsøke å samle kreftene og fornye engasjementet for de viktige verdiene som vi står sammen om.

Det har vært en begivenhetsrik arbeidsperiode for BIR. Som innvandrerråd har vi oppnådd mye denne perioden. BIR blir i dag verdsatt som en betydningsfull organisasjon både lokalt og nasjonalt. Vi ser også en økt aktivitet hos flere minoritetsorganisasjoner, arbeidet vårt gir altså gode resultater.

Vi satser hele tiden på å bli enda bedre, vi anser oss derfor ikke for å være i mål. BIR skal bli en enda sterkere og en mer slagkraftig organisasjon. Det har vært givende å få lov å lede BIR det siste året. Vårt arbeid blir verdsatt og sett. Dette får vi bekreftelser på hele tiden. Når Buskerud Innvandrerråd blir brukt som et foregangsråd av IMDI for minoritetsorganisasjoner kan vi trygt si at ja, jobben, tiden og engasjementet vi legger i dette arbeidet, det er virkelig verdt alt.

Jeg vil med dette takke for tiden som har gått og for styre- og medlemsorganisasjonenes innsats for inkluderingsarbeidet i både vårt fylke og andre fylker i landet vårt. På vegne av det avtroppende styret ønsker jeg det nye styret og medlemsorganisasjoner lykke til med det videre mangfolds-arbeidet for det flerkulturelle samfunnet.

Til slutt vil jeg få lov til å takke for meg, etter 24 år som leder i Buskerud Innvandrerråd. Det har vært en fantastisk tid, og jeg er takknemlig for å ha fått bidra med dette frivillighetsarbeidet – jeg elsker Norge!

Mitt mål som leder har vært å være brobygger mellom alle folkeslag og religioner i Norge. Så håper jeg at de som kommer etter meg fortsetter dette viktige integreringsarbeidet. Takk for samarbeidet til alle jeg har møtt underveis i mine år som leder.

Jeg er veldig stolt til å være en del av norske samfunnet. Her er vervene jeg har hatt i de 37 årene som jeg har bodd i Norge. Frivillighet! Frivillighet! Frivillighet til et godt samfunn for alle.

Bijan Gharahkhanis verv

21 år som fast kommunestyremedlem i Øvre Eiker
4 år som varamann til Stortinget
10 år som styremedlem i Buskerud Arbeiderparti
4 år som leder av Skotselv arbeiderforening
2 år som leder av Hokksund arbeiderforening
4 år som styremedlem av Øvre Eiker Arbeiderpartiet
6 år som nestleder i klagenemnda i Øvre Eiker kommune
4 år som leder av klagenemnda i Øvre Eiker kommune
4 år som medlem av skolens samarbeidsutvalg Darbu skole
4 år som medlem av skolens samarbeidsutvalg Ungdomsskole Hokksund
4 år som medlem av Tilsynsråd for fengslene
6 år som meddommer
6 år som leder av Øvre Eiker Innvandrerråd
24 år som leder av Buskerud Innvandrerråd
10 år som styremedlem TV-aksjonen Buskerud
10 år som styremedlem Øvre Eiker Viser Ansikt
1 år som leder Gjestebudet Norge
4 år som leder i Viken Flerkulturelt råd

Powered by Labrador CMS