MENINGER: Sajid Mukhtar
Gruppeleder, Partiet Sentrum Drammen

Innleggsforfatteren (i gul vest) var selv tilstede under den forrige demontrasjonen i Drammen for å forebygge bråk

Hold deg unna Sian-markeringen

MENINGER: Sian (Stopp Islamiseringen av Norge) planlegger igjen en markering på Strømsø torg. Vi vet fra tidligere erfaringer at deres mål er å provosere og skape konflikt. De ønsker å splitte oss ved å fremme hat og skape konfrontasjoner. Men vi i Drammen har allerede vist at vi ikke lar oss lure. Vi står sammen for fred, og det er det vi må gjøre igjen.

I mai 2022 viste Drammen at vi kan håndtere slike situasjoner med ro og verdighet. Frivillige organisasjoner, ulike tros- og livssynssamfunn, og mange innbyggere jobbet sammen for å sikre en fredelig markering. Det var ikke Sian som skapte freden, men vi som valgte å stå sammen for fellesskapet. Vi valgte å unngå vold og uroligheter, og det er det vi må gjøre igjen nå.

Jeg var selv til stede under den forrige markeringen. Jeg delte ut roser og oppfordret ungdommer til å holde seg rolige og delta på alternative arrangementer, som en gratis konsert i Byparken. Denne tilnærmingen fungerte, og vi oppnådde en fredelig dag. Jeg planlegger å gjøre det samme denne gangen, og jeg oppfordrer alle til å gjøre det samme. Vi kan vise Sian at deres forsøk på å skape splittelse ikke vil lykkes.

Sian kommer, men du trenger ikke å komme. Den beste måten å motstå deres provokasjoner på er å la dem stå alene. Jeg ber ungdommer om å holde seg unna Strømsø torg den dagen. Det er viktig at vi ikke gir Sian den oppmerksomheten de ønsker. Foreldre, snakk med barna deres og sørg for at de vet hvorfor det er bedre å holde seg unna.

Jeg oppfordrer Drammen kommune til å arrangere alternative aktiviteter den dagen

Som far til fire barn, vet jeg hvor viktig det er å veilede dem til å ta gode valg. Jeg vil snakke med mine barn om å ikke møte opp, og jeg oppfordrer alle foreldre til å gjøre det samme. Hvis barna likevel ønsker å dra, vær med dem. Det er viktig at vi voksne er til stede for å sikre deres trygghet.

Jeg oppfordrer Drammen kommune til å arrangere alternative aktiviteter den dagen, som de gjorde tidligere. Konserter, idrettsarrangementer og sosiale samlinger kan gi ungdommene våre et trygt og positivt sted å være. Ved å tilby alternativer, investerer vi i fremtiden for våre barn og viser dem at det finnes bedre måter å uttrykke uenighet på enn å ty til vold eller konflikt.

Imamene i byen har også en viktig rolle. Jeg oppfordrer dem til å bruke fredagsbønnen til å informere om at det beste er å ikke møte opp. Ved å spre budskapet om fredelig motstand kan vi gjøre en stor forskjell.

Vi fikk mange gode tilbakemeldinger etter forrige markering, og vi ser frem til å gjenta suksessen. La oss vise at vi ikke lar oss splitte av hat. Vi kan velge å stå sammen og vise at Drammen er en by for alle, en by hvor vi respekterer hverandre uansett bakgrunn. Sian kommer, men vi trenger ikke å være der for å bevise at vi står samlet.

La oss igjen vise at vi velger fellesskap fremfor konflikt. La oss stå sammen for fred.

Av
Sajid Mukhtar
Gruppeleder, Partiet Sentrum Drammen

Powered by Labrador CMS